Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

«Πράσινα» κτίρια από τον Ιούνιο

Το πρόγραμμα για τα «πράσινα» κτίρια από τον Ιούνιο


Το πρόγραμμα για τα «πράσινα» κτίρια από τον Ιούνιο. Διαβάστε για το πρόγραμμα για τα «πράσινα» κτίρια που θα αρχίσει από τον Ιούνιο.
 
Λεπτομέρειες ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μια νέα  διάσταση πλέον στο πρόγραμμα με την συνεργασία ΤΕΕ (Τεχν.Επιμελ.Ελλαδος) και ΕΤΕ(Εθν Τράπεζας) σε προγράμματα χρηματοδότησης στον Τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων(μια και δεν "φτάνουν" οι επιδοτήσεις) αλλά και η αναφορά σε κτίρια "προ του 1985" και όχι μόνο "προ του 1980" όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη.Αναμένονται λεπτομέρειες μια και το πρόγραμμα λέγεται
ότι θα "τρέξει" από Ιούνιο.
Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του υπουργείου θα μπορούν να κάνουν χρήση του κοινού προγράμματος ΤΕΕ και Εθνικής Τράπεζας με επιδότηση επιτοκίων και μέσο επιτόκιο που υπολογίζεται στο 4%. Το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα αφορά περισσότερους από 350.000 δικαιούχους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής.

Προβλέπεται δανειοδότηση και των μηχανικών με τη συμβολή του ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να δοθεί ώθηση στη διαδικασία.(*Εγγυητικές για εκτέλεση εργων ενεργ.αναβάθμισης κλπ0 
Το ύψος της χρηματοδότησης αφορά το 100% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού και η διάρκεια από 5 έως 15 χρόνια. Τα δάνεια θα προβλέπουν περίοδο χάριτος 12 μηνών.

Περισσότερα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Και Συμπληρωματικά:Τι προβλέπει η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με το Πρόγραμμα το «Ενεργειακή Εθνοστέγη» ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου