Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΥΣΙΜΑ &ΣΥΣΤ.ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ

ΚΑΥΣΙΜΑ κ ΣΥΣΤ.ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ
Ειδική Εκδήλωση ΤΕΕ  και ΚΕΠΕ 5-11-2011

      Μια πολύ ενδιαφέρουσα και πετυχημένη εκδήλωση, έλαβε χώρα στην Καστοριά, το απόγευμα του Σαββάτου(5μμ-9μμ), με αφορμή τους προβληματισμούς για το ολοένα αυξανόμενο ενεργειακό Κόστος και ειδικά το κόστος θέρμανσης,ειδικά στην Περιοχή  μας.
    Η εκδήλωση  συνδιοργανώθηκε από το ΤΕΕ Ν Καστοριάς και το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ,στο κτίριο του ΚΕΠΕ(Λεωφόρος Κύκνων) και απευθύνονταν,πέρα από τους Μηχανικούς και στο ευρύ κοινό,που προβληματίζεται, όλο και περισσότερο στα ζητήματα ενεργειακού κόστους.
       Τους παρευρισκόμενους προσφώνησαν  από το ΤΕΕ Ν Καστοριάς ο Πρόεδρος  Παν Αποστολίδης,από το ΚΕΠΕ ο Δντής Θ.Μαρδίρης. Επίσης σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ.Μακεδονίας Δημ.Μαυροματίδης,ενώ παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καστοριάς Δημ.Σαββόπουλος.
    Υπήρξαν 8 εισηγήσεις, σε επί μέρους ενότητες από ισάριθμους τοπικούς Μηχανικούς και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήματα του κοινού.
     Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ.Μακεδονίας εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το ότι η διοργάνωση και οι εισηγητές είναι από τοπικό επιστημονικό δυναμικό και πρότεινε η Εκδήλωσε να παρουσιαστεί και στους άλλους Νομούς της Δυτ Μακεδονίας,πράγμα που ανέλαβε το ΚΕΠΕ, σαν συντονιστής των ΚΕΠΕ Δυτ Μακεδονίας.
Χορηγοί της Εκδήλωσης ήταν αρκετές επιχειρήσεις της περιοχής (βλ.αριστερά παρακάτω)

Το Πρόγραμμα της  εκδήλωσης ήταν (5μμ-9μμ):

Οι Χορηγοί της Εκδήλωσης
1) Χαιρετισμοί.
2) Εισαγωγή στα συστήματα θέρμανσης.
3) Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων.
4) Πρόγραμμα εξοικονομώ κατ' οίκον - Πιστοποιητικό ενεργειακής. απόδοσης.
5) Στερεά καύσιμα (ξύλο – κάρβουνο - πέλετ).
6) Ορυκτά καύσιμα (υγραέριο - πετρέλαιο).
7) Ηλεκτρικά Α. (αντλίες θερμότητας – κλιματιστικά – θερμοπομποί θερμοσυσσωρευτές).
8) Ηλεκτρικά Α. Συστήματα Υπέρυθρης Ακτινοβολίας.
9) Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας: Ηλιοθερμία - Γεωθερμία.
Πρόπλασμα Βιοκλιματικού Οικίσκου
10) Ερωτήσεις - Διευκρινήσεις ελεύθερη    συζήτηση. 
                                                                                             
-Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και μάλιστα βασικοί εισηγητές , πολλά μέλη της "Ομαδας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Ν ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ"

-Για όσους δεν είναι μέλη Facebook μπορούν να βρούν τους "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ''( σε οποιοδήποτε Νομό/Τσεκάρετε όσους έχουν έδρα Ν Καστοριάς)   με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Το Πρόγραμμα Αναλυτικά
   Για την εκδήλωση υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές σε τοπικά μέσα και Ιστοσελίδες,για την Πρόσκληση με την θεματολογία αλλά και παρουσίαση της εκδήλωσης, που κατα γενική ομολογία,την  χαρακτηρίζουν "πετυχημένη"

Ενδεικτικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου