Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ για τους Δήμους

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ για τους Δήμους
 Μια ευκαιρία για Ενεργειακή Αναβάθμιση των Κτιριακών τους Υποδομών
       Προκήρυξη του Προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ”
      Υπογράφηκε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η προκήρυξη του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ” για χρηματοδότηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιούνται από τους Δήμους. Η σχετική Πρόσκληση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΕπιχειρησιακούΠρογράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη και προβλέπει απλουστευμένες διαδικασίες αξιολόγησης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των Δήμων στο Πρόγραμμα.
       Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, με εξαίρεση όσους χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα ‘ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι’.

Οι παρεμβάσεις αφορούν τους άξονες:
  • Α. Παρεμβάσεις σε κτίρια και υποδομές (ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων, αναβάθμιση του συστήματος φυσικού τεχνητού φωτισμού και εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης) και
  • Β. Υποστηρικτικές και λοιπές δράσεις (υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου, τεχνικές μελέτες, μελέτες ενεργειακής απόδοσης, ενεργειακές επιθεωρήσεις και δράσεις δημοσιότητας).
       Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 107 εκ. ευρώ. Οι προτάσεις που θα ενταχθούν θα χρηματοδοτηθούν κατά 70% από τους πόρους του Προγράμματος και κατά 30% από την ίδια συμμετοχή των Δήμων.
           Ο μέγιστος επιλέξιμος συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης για κάθε Δήμο έχει ως εξής:
- για Δήμους με πληθυσμό 1-10.000 κατοίκους, π/υ έως 200.000 ευρώ
- για Δήμους με πληθυσμό 10.001 -45.000 κατοίκους, π/υ έως 400.000 ευρώ
- για Δήμους με πληθυσμό 45.001-90.000 κατοίκους, π/υ έως 600.000 ευρώ
- για Δήμους με πληθυσμό 90.001-150.000 κατοίκους, π/υ έως 800.000 ευρώ
- για Δήμους με πληθυσμό 150.001-300.000 κατοίκους, π/υ έως 1.500.000 ευρώ
- για Δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από 300.001 κατοίκους, π/υ έως 3.000.000 ευρώ
Οι ανωτέρω πληθυσμοί αφορούν στον πληθυσμό των Δήμων μη συμπεριλαμβανομένου του πληθυσμού των Δημοτικών Ενοτήτων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».
-Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων ορίζεται στις 30 Ιουνίου 2012.
Σχετικά με το θέμα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
       Το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» αφορά στην εφαρμογή δράσεων και καλών πρακτικών για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της βιώσιμης ανάπτυξης και όπλο κατά της κλιματικής αλλαγής. Σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο για την χώρα, δίνουμε πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από την χρηματοδότηση με 107 εκ. ευρώ. Στρατηγική επιλογή και προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ταυτόχονα δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας, και ταυτόχρονα χρήσιμες υποδομές για την ΤΑ και τους πολίτες, ακολουθώντας ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, με καινοτόμες τεχνολογίες».
         Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την
συμπλήρωση των Τ4ΠΠ και άλλες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στους
Κατερίνα Τουρτούρα, τηλ. :  210 6969214, e-mail
:
TourtouraK@eka.ypeka.gr και
Γιάννα Νίκου τηλ. :  210 6969812, e-mail :
NikouG@eka.ypeka.gr, στελέχη της
ΕΥΣΕ4 ΕΝ/ΚΑ - ΥΠΕΚΑ.

 Ολη η Απόφαση με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου