Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ-Μαστορέματα στο ΣΠΙΤΙ:Το Βάψιμο και η "Αναβάθμιση" του Ακινήτου

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ-Μαστορέματα στο ΣΠΙΤΙ:Το Βάψιμο και η "Αναβάθμιση"-Ενεργειακή-Αισθητική-Διακοσμητική

1.Γενικά-Μικρή Εισαγωγή στην "Ανακαίνιση"

    Το σπίτι συχνά χρειάζεται,μαστορέματα,"μερεμέτια",μικρότερα ή μεγαλύτερα,επισκευή-συντήρηση-ανακαίνιση.Οσοι έχετε,λίγη έφεση και εμπειρία στην οικοδομική τέχνη,στο πνεύμα "κάντο μόνος σου" ή το Do It Yourself" (DIY),με λίγη ενημέρωση και υπομονή,μπορείτε να κάνετε "θαύματα" στο Σπίτι σας,εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα.
        Μόνο μην το παρακάνετε με την έκταση των εργασιών.Βεβαιωθείτε ότι για τις εργασίες που θέλετε να  εκτελέσετε,δεν χρειάζεται Αδεια Δόμησης ή Εγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας.
       Η απλούστερη εργασία, είναι ο Χρωματισμός εσωτερικά (κοινώς βάψιμο-ενημερωθείτε πρώτα για τα είδη των χρωμάτων,οικολογικά,υδατοδιαλυτά/χρωματικές επιλογές και συνδυασμούς,ανάλογα με την χρήση κάθε χώρου και δώστε προσοχή στους καλαίσθητους και αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα
-Δείτε εδώ από το Ιστολόγιο της ΣΟΦΙΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Αρχιτ Εσωτ Χώρων-Πολ Μηχ
  2.Η Ανακαίνιση με Ενεργειακή και Αισθητική-Διακοσμητική Αναβάθμιση
     
 Πέρα από τα τεχνικά προβλήματα, που είναι απλά για επίλυση,σκεφθείτε αν είναι σκόπιμο (αν τα οικονομικά το επιτρέπουν) να αντιμετωπίσετε μια γενικότερη ανακαίνιση με:

  • -Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικίας (Διαμέρισμα, Μονοκατοικία, Πολυκατοικία, εξοχικό ), συνδυάζοντας παράλληλα το Ανανεωμένο  Πρόγραμμα  "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ ( Μονώσεις ,Κουφώματα,ενεργειακά συστήματα,επιδότηση ως 70% κλπ,προϋπολογισμός έως 15.000,00), εξασφαλίζοντας συνθήκες άνεσης , οικονομία καυσίμων,αναβάθμιση Αγοραίας Αξίας του Ακινήτου.(η Φωτο δίπλα είναι από σχετικό άρθρο από το Ιστολόγιο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΤΙΡΙΟ)
           Σε περίπτωση γενικότερης ανακαίνισης ,η συνεργασία με ειδικούς (Μηχανικό,Ενεργ Επιθεωρητή,Διακοσμητή),είναι βέβαιο ότι θα σας εξασφαλίσει αρτιότερο αποτέλεσμα και θα σας γλυτώσει από διάφορα προβλήματα.

3.Το Βάψιμο,με απλά λόγια για του φίλους του"κάντο μόνος σου" ή το Do It Yourself" (DIY),

Απλές Συμβουλές  από φιλική Ιστοσελίδα Buildnet.gr

     Όχι, δεν αρπάζετε το πινέλο και ορμάτε στον τοίχο. Η καλή δουλειά θέλει καλή προετοιμασία. Βάψτε με τον σωστό τρόπο
     Tο καλύτερο είναι να αρχίσετε παίρνοντας κάποια μέτρα προστασίας του δαπέδου και των επίπλων. Συγκεντρώστε στη μέση του δωματίου όσα έπιπλα μετακινούνται εύκολα και τα άλλα σκεπάστε τα. Σκεπάστε επίσης το δάπεδο κοντά στους τοίχους, αφού σηκώσετε τα χαλιά. Υπάρχουν ειδικές μεμβράνες με αυτοκόλλητες άκρες, οι οποίες θα προστατέψουν αποτελεσματικά όλες τις περιοχές που κινδυνεύουν από σταξίματα και πιτσιλίσματα.
      Καλό είναι να ξεσκονιστούν οι τοίχοι πριν από το βάψιμο και να πλυθούν με αραιό διάλυμα απορρυπαντικού. Αφού τους ξεβγάλετε με ένα μεγάλο σφουγγάρι, εξετάζετε τις επιφάνειες προσεκτικά και, αν ανακαλύψετε τρύπες ή ρωγμές τις σφραγίζετε με στόκο σπάτουλας. Καλύψτε με χαρτοταινία τις κορνίζες των θυρών και των παραθύρων και αφαιρέστε όχι μόνο τα φωτιστικά και τις απλίκες αλλά και τα καρφιά των κάδρων που ίσως υπάρχουν.
     Πριν από οποιεσδήποτε αποσυνδέσεις ηλεκτρικών συσκευών ή εξαρτημάτων κατεβάζετε πάντα τις ασφάλειες ή τον γενικό. Ανάλογα με το είδος του χρώματος που έχετε διαλέξει, η δημιουργία ενός υποστρώματος με το κατάλληλο αστάρι αποτελεί συνήθως μια χρήσιμη προεργασία για καλύτερη πρόσφυση και καλύτερο αποτέλεσμα. Και εφόσον υπάρχει στον τοίχο στρώση παλιού χρώματος, πρέπει το χρώμα αυτό να το ελέγξετε πολύ προσεκτικά ως προς τη δύναμη συγκράτησης που παρέχει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου