Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Εξοικονόμηση Ενέργειας:3,4,5.12.2012- Καστοριά

Εξοικονόμηση Ενέργειας:3,4,5.12.2012- Καστοριά
-Ενημερωτικό 3ήμερο ΑΦΟΙ ΓΚΑΜΠΕΣΗ ΑΕ με την Knauf

    Η "Εξοικονόμηση Ενέργειας" στα Κτίρια είναι ζήτημα που προβληματίζει ολοένα και περισσότερο,ειδικά στην δική μας περιοχή,την Δυτ.Μακεδονία,την δυσμενέστερη κλιματικά Δ' Ζώνη ,σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων-καθιερώθηκε το 2010).
     Είναι γνωστό ότι "τρέχει" το Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ'Οίκον" που προβλέπει ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών (Κουφώματα,εξωτερ μονώσεις,ενεργειακά συστήματα) με επιδότηση έως 70%.
    Βασική ενότητα των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων,αποτελεί η θερμομόνωση του εξωτερικού κελύφους των κτιρίων.
       Εχουν κυκλοφορήσει στον τομέα αυτόν ποικίλα υλικά και συστήματα.Μια από τις πιό γνωστές εταιρείες που έχουν ειδίκευση στην ελαφρά δόμηση είναι και η KNAUF, που στην περιοχή μας αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΓΚΑΜΠΕΣΗ ΑΕ".
       Στα πλαίσια ενημέρωσης του Τεχνικού Κόσμου η εταιρεία διοργάνωσε,στα γραφεία της, ένα "3ήμερο Εξοικονόμησης Ενέργειας" με ενδιαφέρουσα θεματολογία:
 

Εκτιμήστε ΕΝΕΡΕΓΕΙΑΚΑ την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
 της ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΑΣ
-Δευτέρα 3/12/2012 :Αντλίες Θερμότητας ALTHERMA  από την εταιρεία DAIKIN
 
-Τρίτη 4/12/2012:Συστήματα Εξωτερικής κ Εσωτερικής Θερμομόνωσης από την KNAUF
 
-Τετάρτη 5/12/12 κ Πέμπτη 6/12/12:Μηχανικοί της KNAUF,παρείχαν στο κοινό πληροφορίες,τεχνικές συμβουλές και έλυσαν απορίες
 
     Παρακολουθήσαμε την Ενημερωτική Εκδήλωση της Τρίτης,όπου παραβρέθηκαν Ενεργειακοί Επιθεωρητές και Τεχνικά Συνεργεία της περιοχής.
    Οι Τεχνικοί της KNAUF παρουσίασαν τα υλικά και συστήματα εξωτερικής και εσωτερικής θερμομόνωσης και έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα εφαρμογής των υλικών.
 
Χρήσιμο είναι να επισημάνουμε κάποια απλά  συμπεράσματα και παρατηρήσεις,προς αποφυγή λαθών:
 
    -Υλικά: να χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα υλικά,από αναγνωρισμένα εργαστήρια.
   -Συνεργεία Εφαρμογών:και εδώ είναι σκόπιμο να χρησιμοποιούνται συνεργεία που έχουν παρακολουθήσει  πρακτικά Σεμινάρια Εφαρμογών των Συστημάτων από αναγνωρισμένες εταιρείες.
 
      Η KNAUF πχ διοργανώνει τέτοια Σεμινάρια στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στην Αμφιλοχία και ήδη τα έχουν παρακολουθήσει και έχουν λάβει σχετικά Πιστοποιητικά αρκετά Τεχν Συνεργεία.
        Προφανώς και άλλες εταιρείες θα έχουν κάνει ανάλογα προγράμματα επιμόρφωσης.
   -Ενεργειακός Επιθεωρητής-Σύμβουλος Εργου: Η άρτια τεχνικά εφαρμογή των παρεμβάσεων εξασφαλίζεται με την συνεργασία του Μηχανικού "Ενεργειακού Επιθεωρητή" ως Τεχνικού Συμβούλου για τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης.
    Ετσι αποφεύγονται περιστατικά "μαστορίτικων επιλογών",που κοστίζουν, σαν κι αυτό σε χωριό, που ανέφερε στην ενημερωτική εκδήλωση ο Αντώνης Γκαμπέσης, που όπως είπε, "έπεσε" ολόκληρη η εξωτερική θερμομόνωση σε οικοδομή αφού ο "μάστορας" βρήκε πιό απλό να γεμίσει με απλό σοβά την θερμομονωτική στρώση,αντι για τις ειδικές κόλλες και τα ειδικά κονιάμματα αξιόπιστων εταιρειών.

Ενεργειακή Αναβάθμιση με το "Εξοικονόμηση κατ 'Οικον"

Το Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ 'Οικον",παρά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις,συνεχίζεται και δίνει μια σοβαρά επιδοτούμενη δυνατότητα για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Τα βήματα για τους ενδιαφερόμενους:

-Προέγκριση Ενταξης στο Πρόγραμμα από Τράπεζα
-Συνεργασία με Ενεργειακό Επιθεωρητή για "Ενεργειακή Επιθεώρηση" και "Ενεργειακό Πιστοποιητικό" με τα λοιπά στοιχεία Φακέλου που θα συμπληρώσει ο Ενεργειακός Επιθεωρητής ως Σύμβουλος Εργου.

========================================================================


Για Ενεργειακό Πιστοποιητικό-
Επιθεώρηση Κτιρίων,Τώρα!

-Για "Εξοικονόμηση κατ'οικον"
-Για Μεταβιβάσεις/Μισθώσεις*"Τεχνοδιάσταση"* -Χρ.Νικόπουλος Πολ.Μηχ. * Ενεργειακός Επιθεωρητής
**Δωρεάν Τεχνική Ενημέρωση
*-Δυτ.Μακεδονία/Καστοριά-Κεντρ.Μακεδονία/Θεσνίκη
* http://www.nikopouloschris.gr/ κιν 6937442620) k
http://www.nikopoulos-chris.blogspot.com/
** επικοινωνείστε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ
============================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου