Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Δημόσια Εργα:Τι αλλαγές ετοιμάζονται

Δημόσια Εργα:15η Συνδιάσκεψη Προεδρείων των Συνδέσμων της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ)

     Αλλάζουν όλα στα δημόσια έργα, καθώς μεταβάλλεται η μορφή τους και ονομάζονται πλέον αναπτυξιακά - επενδυτικά έργα, αλλά και ο τρόπος χρηματοδότησής τους.
     Παράλληλα, την αλλαγή του συστήματος παραγωγής των έργων υποδομής χώρας, με βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτρέπουν στρεβλώσεις του παρελθόντος, προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Στράτος Σιμόπουλος, μιλώντας στη 15η Συνδιάσκεψη Προεδρείων των Συνδέσμων της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ), που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα "Μικρομεσαίοι Ε.Δ.Ε.- Ζοφερό Μέλλον- Αναζήτηση Διεξόδου στο Νέο Περιβάλλον".
     Ειδικότερα, ο κ. Σιμόπουλος, αφού τόνισε ότι "είμαστε με το έργο και επομένως και με τις εργοληπτικές επιχειρήσεις", υπογράμμισε ότι το υπουργείο ασκεί πιέσεις στην Κυβερνητική ιεραρχία, ώστε να πληρωθούν σύντομα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους εργολήπτες. Και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταβάλλει τις οφειλές του προς τους εργολήπτες, οι οποίες ανέρχονται σε 200 εκατ. Ευρώ περίπου, έως το τέλος του χρόνου.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο:
Αλλαγές που σχεδιάζονται στις Δημοπρασίες,απόψεις του Εργοληπτικού Κόσμου κλπ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου