Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

AKINHTA-Mεσίτες: μας κοροϊδεύουν & προσπαθούν να διαλύσουν την αγορά ακινήτων

AKINHTA-Mεσίτες: μας κοροϊδεύουν & προσπαθούν να διαλύσουν την αγορά ακινήτων

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό με κοινοποίηση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης καθώς και στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και στον Υφυπουργό Οικονομικών απέστειλε η Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος, ζητώντας την αναστολή της επιβολής του φόρου υπεραξίας τουλάχιστον μέχρι 30 Ιουνίου.

Δείτε παρακάτω όλη την επιστολή:

"ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΜΕΣΙΤΩΝ  ΑΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 24 ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 106 79
Τηλ. 210.36.21.930 • Fax. 210.36.44.749
 
Αθήνα, 25 Απριλίου 2014


ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ & ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
«ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ»


Προς: Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοινοποίηση: Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Κοινοποίηση:Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
Κοινοποίηση: Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη
Κοινοποίηση: Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δυστυχώς, εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει υλοποιηθεί με νόμο ο παράλογος - κατά την γνώμη μας - φόρος υπεραξίας στα ακίνητα. Μέχρι τώρα έχει χάσει το δημόσιο από φόρους μεταβίβασης πάνω από 100.000.000 ευρώ (την ώρα που ζητά το κράτος εναγωνίως έσοδα). Έχουν καταστραφεί πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αδυνατούν να μεταβιβάσουν το ακίνητο τους επειδή δεν μπορούν να γίνουν συμβόλαια, έχουμε γίνει ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ από ξένους επενδυτές που λόγω αυτού του γεγονότος ανέβαλαν την αγορά κάποιου ακινήτου που είχαν ενδιαφερθεί και είναι αβέβαιο εάν θα ξαναπατήσουν στην χώρα μας. Μεσίτες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί και εκατοντάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με τα ακίνητα, αλλά και οι ιδιοκτήτες τους,  βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση λόγω του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣH, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΕΘΝΩΣ !!!
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Την ώρα που το κράτος χρειάζεται έσοδα και επενδύσεις ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ τουλάχιστον μέχρι 30 Ιουνίου, για να μπορούν επιτέλους να υλοποιηθούν όλες οι εκκρεμούσες αγοραπωλησίες μέχρι να βρεθεί ο τρόπος υπολογισμού και εφαρμογής για να αυξηθούν τα έσοδα από τους φόρους μεταβίβασης.
Επίσης, ας καταλάβουν οι αρμόδιοι της ΤΡΟΙΚΑ ότι δεν μπορεί να επιβληθεί φόρος υπεραξίας όχι στο κέρδος, αλλά στην τεράστια ΖΗΜΙΑ που υφίστανται σήμερα όλοι οι Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων, που καταστρέφονται όχι μόνον λόγω της απραξίας της αγοράς, αλλά και λόγω της φορολόγησής τους με πλαστές αντικειμενικές αξίες, που δεν υπάρχουν πουθενά!!!
 
 Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ,


    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΒΥΘΗΣ                                             ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ"

Πηγή:buildnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου