Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ:Υπεγράφη η Απόφαση για το Net Metering-Τι προβλέπει

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ:Υπεγράφη η Απόφαση για το Net Metering-
Τι προβλέπει.

   Είναι γνωστή η περιπέτεια των αρχικών Οικιακών Φωτοβολταϊκών Στεγών με τις μεγάλες περικοπές τιμών που επιβλήθηκαν εκ των υστέρων,παρά τα 25ετή συμβόλαια,περιπέτεια που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και δικαστικά μεσω του ΠΑΣΥΦΩΣ.
    Τώρα ,μια νέα ευκαιρία,σε συνδυασμό με την μείωση του κόστους εγκατάστασης, δημιουργείται στον τομέα με Φωτοβολταϊκά  διασυνδεδεμένα με Δίκτυο ΔΕΗ, αλλά   μόνο για κάλυψη ενεργειακών αναγκών κατανάλωσης του Κτιρίου με ετήσιο ενεργειακό συμψηφισμό "παραγωγή-κατανάλωση".Ετσι δίνεται λύση και στα μειονεκτήματα των "αυτόνομων ΦΒ" που χρειάζονταν συσσωρευτές για αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας(μεγάλο κόστος,μη αξιοποίηση όλης της ηλιοφάνειας,μικρός οικονομικός χρόνος ζωής συσσωρευτών κλπ)
    Η Απόφαση:Αριθμ. ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ. 24461 Εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ από αυτοπαραγωγούς με συμψηφισμό ενέργειας κατ’ εφαρμογή του άρθρου14Α του Ν. 3468/2006.
 
-Πρόκειται για Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών(σε κτίρια ή γήπεδα,όπου υπάρχει ηλεκτρική κατανάλωση) που στόχο έχει να καλύπτει την αυτοκατανάλωση και η περίσσεια διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ με ενεργειακό συμψηφισμό κατ'έτος
 
- Η ισχύς κάθε φωτοβολταϊκού συστήματος μπορεί να ανέρχεται μέχρι 20 kWp. ή μέχρι το 50% της συμφωνημένης ισχύος κατανάλωσης (Ισχύς Φωτοβολταϊκού (kWp) ≤ 0,5xΣυμφωνημένη Ισχύ Κατανάλωσης (kVA)), εφόσον η τιμή αυτή είναι μεγαλύτερη του ως άνω ορίου των 20 kWp. Ειδικά για νομικά πρόσωπα, δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλους δημόσιου ενδιαφέροντος σκοπούς, γενικής ή τοπικής εμβέλειας, η ανώτατη ισχύς κάθε φωτοβολταϊκού συστήματος μπορεί να ανέρχεται έως και στο 100% της συμφωνημένης ισχύος κατανάλωσης.
 
 
***Δείτε  στο Ιστολόγιό μας:Φωτοβολταϊκά: τι είναι το Net metering ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου