Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΛΥΜΑΤΑ:Εγκαταστάσεις Βιολογ καθαρισμών/Πραγματικό χρυσωρυχείο οι... υπόνομοι σύμφωνα με έρευνα

ΛΥΜΑΤΑ:Εγκαταστάσεις Βιολογικών καθαρισμών-Πραγματικό χρυσωρυχείο οι... υπόνομοι σύμφωνα με έρευνα


    Αντί να σκάβει κάποιος τη γη για να βρει χρυσό, θα μπορούσε να ψάχνει στους υπονόμους, καθώς τα ανθρώπινα κόπρανα και λοιπά απόβλητα περιέχουν χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα, τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να είναι εκμεταλλεύσιμα όπως ένα κανονικό χρυσωρυχείο.
      Την εντυπωσιακή ανακοίνωση έκαναν επιστήμονες στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Ντένβερ, οι οποίοι επί οκτώ χρόνια πραγματοποίησαν δειγματοληπτικές έρευνες σε μονάδες βιολογικού καθαρισμού και στη συνέχεια έκαναν ανάλυση των δειγμάτων με ηλεκτρονικά μικροσκόπια. Όπως είπαν, τα επίπεδα των πολύτιμων μετάλλων είναι συγκρίσιμα με εκείνα που ανακαλύπτονται σε ορισμένα μεταλλεία. Ενδεικτικά, ένα κιλό απόβλητα των υπονόμων περιέχει 0,4 μιλιγκράμ χρυσό, 28 μιλιγκράμ άργυρο, 638 μιλιγκράμ χαλκό και 49 μιλιγκράμ βανάδιο.
 
 
Μονάδα Βιολογ καθ ΔΕΥΑΚ:έχει χρυσό?
Τον αφήνουμε τζάμπα να φεύγει στα "μπατάκια"?
   Μια μονάδα βιολογικού καθαρισμού στο Τόκιο έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά την εξαγωγή χρυσού και επιβεβαίωσε ότι βγάζει ποσότητες του πολύτιμου μετάλλου που είναι ανάλογες με εκείνες ορισμένων χρυσωρυχείων


**....Περισσότερα...Ολο το σχετικό άρθρο .Πηγή:b2green.gr

 **Σημ.Το άρθρο δεν έχει καμία αναφορά στο κόστος της Τεχνολογίας αυτής και υπό ποιές προϋποθέσεις θα μπορούσε να  ήταν συμφέρουσα,αλλά ίσως αξίζει περαιτέρω έρευνας,μήπως και οι κατά τόπους ΔΕΥΑ βρούν τα...χρυσωρυχεία που λείπουν για να "βουλώσουν  μαύρες τρύπες".....Πεδίον δόξης λαμπρόν δια τας "δεινώς χειμαζομένας οικονομικώς" ...ΔΕΥΑ?
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου