Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ:Ρευματοδότηση-Διαδικασία & Δικαιολογητικά

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ:Ρευματοδότηση-                Διαδικασία & Δικαιολογητικά

    Μετά την  "Τακτοποίηση Αυθαιρέτου Κτίσματος", με τον Ν.4178/13 αν δεν έχει σύνδεση ρεύματος, επόμενο είναι να απασχοληθεί ο ιδιοκτήτης του με την ρευματοδότησή του.   
   Για διευκόλυνση ιδιοκτητών αυθαιρέτων ακινήτων, δημοσιεύουμε παρακάτω την διαδικασία και τα δικαιολογητικά,από την ιστοσελίδα  της ΔΕΔΔΗΕ
============================================================

    Εξ ολοκλήρου αυθαίρετο κτίσμα ή αυθαίρετο αυτοτελές τμήμα κτίσματος  που ρυθμίστηκε  με τον Ν. 4014/11  ή  με τον Ν.4178/13

Α. Για την υποβολή αιτήματος αρχικής σύνδεσης του κτίσματος με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και την εκπόνηση της σχετικής μελέτης από την αρμόδια τεχνική μας υπηρεσία, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι :
1. Αίτηση ηλεκτροδότησης (έντυπο ΔΕΔΔΗΕ)
 
3. Έγγραφο του ΤΕΕ με τίτλο «Βεβαίωση για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας και για χορήγηση βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης (παρ. 10, άρθρο 24, του ν. 4014/2011, όπως ισχύει)» ή έγγραφο του ΤΕΕ με τίτλο «Βεβαίωση για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας και για χορήγηση βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης (παρ. 3, άρθρο 24, του ν. 4178/2013, όπως ισχύει)». Το έγγραφο του ΤΕΕ υποβάλεται στο ΔΕΔΔΗΕ μαζί με το Έντυπο υποβολής αιτήματος σύνδεσης αυθαιρέτου.
Επισημαίνεται ότι εάν στο έγγραφο του ΤΕΕ αναφέρονται περισσότεροι του ενός ιδιοκτήτες, θα πρέπει ο ένας εξ αυτών να εξουσιοδοτηθεί από τους υπόλοιπους προκειμένου να συμπληρώσει και υποβάλει στις Υπηρεσίες μας το έντυπο υποβολής αιτήματος σύνδεσης αυθαιρέτου.
     4. Δήλωση για το μέγιστο ρεύμα ζεύξης όπου απαιτείται (έντυπο ΔΕΔΔΗΕ).
 
Β. Για την υλοποίηση των έργων σύνδεσης του κτίσματος με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και την κατασκευή της παροχής απαιτείται :
1. Η υπογραφή συμβολαίου σύνδεσης με τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. *
     2. Η πληρωμή της οικονομικής συμμετοχής στις δαπάνες ηλεκτροδότησης.

Γ. Για την τελική σύνδεση (ηλεκτροδότηση της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης), τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι :
1. Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) από αδειούχο ηλεκτρολόγο (ν. 4483/1965 & ν. 2302/1995).
2. Δήλωση εκπροσώπησης μετρητή από Προμηθευτή (Κώδικας Προμήθειας Η/Ε – ΦΕΚ 832/τΒ’/ 09.04.2013).
3. Υπεύθυνη Δήλωση για τον καθορισμό των Δημοτικών Τελών, Δημοτικού Φόρου και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας θεωρημένη από τον αρμόδιο Δήμο (ν. 25/1975, ν. 1080/1980, ν. 2130/1993 & ν. 3979/2011).
4.  Στην περίπτωση που η εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση περιλαμβάνει και ανελκυστήρα απαιτείται να προσκομιστεί προσωρινή βεβαίωση καταχώρησης ή βεβαίωση – απόφαση καταχώρησης του ανελκυστήρα από την οικεία Περιφέρεια (ΚΥΑ Οικ. Φ.9.2/29362/1957/ 21.12.2005).

* Για την υπογραφή συμβολαίου σύνδεσης με τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απαιτούνται τα δικαιολογητικά που αναφέρονται κατά περίπτωση στο «Έντυπο δικαιολογητικών για την υπογραφή συμβολαίου».
Σημειώνουμε ότι για τις λοιπές περιπτώσεις αυθαιρέτων κτισμάτων που δεν εμπίπτουν σ’ αυτήν την κατηγορία (εξ ολοκλήρου αυθαίρετα κτίσματα ή αυθαίρετα αυτοτελή τμήματα κτίσματος), τα δικαιολογητικά που προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι, είναι τα ίδια που προσκομίζουν για άλλες περιπτώσεις κτισμάτων π.χ. Μονοκατοικία - Πολυκατοικία.
   
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης
Πηγή:deddie.gr
==========================================================
Αν έχετε αυθαίρετα, για ΔΩΡΕΑΝ Συμβουλές απευθυνθείτε στο
Γραφείο ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ   Πολ Μηχ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δωρεάν * Αυτοψία,Τεχνικές Συμβουλές, Υπολογισμός "Κόστους Τακτοποίησης"   (*Μετά από συνεννόηση, ανάλογα με την περιοχή του Ακινήτου/Καστοριά-Δυτ.Μακεδονία/Ειδικές Περιπτώσεις τηλ.)
==========================================================
==========================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου