Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΤΣΜΕΔΕ/ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ:Ασφαλιστικά και άλλα τινά

ΤΣΜΕΔΕ/ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ:Ασφαλιστικά και άλλα τινά/Σχόλιο
    Καιρός για κατάργηση του κατάλοιπου της Κράτησης ΤΣΜΕΔΕ επί Νομίμου Αμοιβής, αλλά μόνον επί της Συμφωνηθείσας ή Πλήρης Κατάργησή της,λόγω νέου επαχθέστατου. ασφαλιστικού
 
      Πέραν της νέας καταστροφικής  "ρηξικέλευθης ...μεταρρύθμισης (??)" που επίκειται, με την επιδρομή κατά των Ασφαλιστικών Ταμείων, που συμπληρώνει την προηγούμενη βάναυση υφαρπαγή των αποθεματικών τους (που ούτε ευθύνες καταλογίστηκαν ούτε μέριμνα αναπλήρωσής τους ελήφθη), υπάρχουν και κάποια απομεινάρια της "κουτοπόνηρης" τακτικής προηγουμένων ρυθμίσεων, σε ότι αφορά τις κρατήσεις Αμοιβών Μηχανικών υπέρ ΤΣΜΕΔΕ.
     Ενώ προ πολλού έχουν καταργηθεί οι Ελάχιστες ή Νόμιμες Αμοιβές και ισχύει πλέον φορολογικά η "Συμφωνηθείσα Αμοιβή",με αγαστή συνέργεια προηγουμένων Διοικήσεων ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ είχε προωθηθεί η λύση: οι κρατήσεις υπέρ ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ να είναι επί της Νομίμου Αμοιβής και όχι επί της Συμφωνηθείσας, που είναι κατά πολύ χαμηλώτερη, σαν ποσοστό της Νομίμου αμοιβής.
(Βλ.Στην παρ. 4, του άρθρου 7, του Ν. 3919/11, αναφέρεται ότι:«4. Οι εισφορές υπέρ του Τ.Ε.Ε., υπέρ ασφαλιστικών ταμείων και λογαριασμών, καθώς και οι λοιπές εισφορές και δικαιώματα που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία ότι υπολογίζονται επί της αμοιβής των μηχανικών, υπολογίζονται εφεξής επί της συμβατικής αμοιβής, εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη από την νόμιμη αμοιβή κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 696/1974, όπως αντικαθίσταται με την παράγραφο 8, άλλως υπολογίζονται επί της νόμιμης αμοιβής.»
    Δηλαδή κρατήσεις επί ανυπάρκτων Αμοιβών..
    Στην πορεία βέβαια καταργήθηκε η κράτηση υπέρ ΤΕΕ (κακώς κατά την γνώμη μας,αν το ΤΕΕ φρόντιζε να είναι επί της συμφωνηθείσας τουλάχιστον) παραμένει όμως κατάλοιπο η κράτηση ΤΣΜΕΔΕ.
==================================================================
(βλ. από Michanikos.gr ...Ν-4093/12 (ΦΕΚ-222/Α/12-11-12)
[ ΙΣΧΥΕΙ από 12-11-12] Ν-4093/2012 (ΦΕΚ-222/Α/12)
(ΦΕΚ-222/Α/12-11-2012) (ΦΕΚ-222/Α/2012)
'Εγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016 -
Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν-4046/12 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου
Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016
ΑΡΘΡΟ 1
ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Ι.1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ
H αμοιβή για η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και εγκαταστάσεων κλιματισμού καθορίζεται ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλόμενων μερών. Οι προβλεπόμενες στο ΠΔ-100/10 (ΦΕΚ-177/Α/10) ως ελάχιστες νόμιμες αμοιβές καταργούνται.
Οι εισφορές και τα δικαιώματα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, υπολογίζονται εφεξής επί της συμβατικής αμοιβής.    
==================================================================       
     Με τον Ν.4093/1212,ως άνω,  έγινε τροποποίηση για την Κράτηση ΤΣΜΕΔΕ αλλά έγινε αναφορά μόνο για "Αμοιβές Ενεργειακών Επιθεωρήσεων,Ενεργειακών Πιστοποιητικών κλπ",όπου καθιερώθηκε η κράτηση επί της Συμφωνηθείσας Αμοιβής.Μάλλον οι "ψηφίσαντες δεν το διάβασαν"(αφού έτσι συνηθίζονταν...) αφού ήταν ως "μνημονιακή υποχρέωση" που θεώρησε μεγάλη τομή την  "παρέμβαση στις Αμοιβές Ενεργειακών Επιθεωρητών".Αλλοιώς δεν υπάρχει λογική εξήγηση διαφοροποίησης κρατήσεων αμοιβών μόνο των ενεργειακών επιθεωρήσεων..
    Καιρός πλέον να γενικευθεί η κράτηση επί συμφωνηθείσας Αμοιβής,πάσης φύσεως και για το ΤΣΜΕΔΕ ή μάλλον,αν ισχύσει η λαίλαπα του Νέου Ασφαλιστικού με το 20% επί των Αποδοχών,να υπάρξει πλήρης Κατάργηση της  ιδιαίτερης Κράτησης επί  των πάσης φύσεων Αμοιβών Μηχανικών υπέρ ΤΣΜΕΔΕ.
   Θα ασχοληθεί κανείς από τις σοφές ηγεσίες του Κλάδου?...Είδομεν.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου