Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ:Τιμές εξοχικών σε ελληνικά νησιά

ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ:Τιμές εξοχικών σε  ελληνικά νησιά
    Στο πλαίσιο ενημερωτικών άρθρων για την εικόνα της Κτηματαγοράς και τις Αξίες Ακινήτων δημοσιεύουμε παρακάτω μια εικόνα κτηματαγοράς που αφορά εξοχικά σε ελληνικά νησιά,μια και είναι θερινή περίοδος,για όσους βέβαια ακόμη έχουν τέτοια ενδιαφέροντα και προθέσεις.
    Πάνω από 50 χιλιάδες ακίνητα έχουν βγει στο... σφυρί τα τελευταία χρόνια κυρίως στα νησιά, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που βαραίνει τους ιδιοκτήτες.
      Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας Spitogatos, του μεγαλύτερου δικτύου ιστοσελίδων με αγγελίες ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο, γίνεται μια χαρτογράφιση των τιμών πώλησης κατοικιών στα ελληνικά νησιά.Σημειώνεται ότι ο εν λόγω χάρτης δείχνει τις μέσες τιμές προσφοράς σε κάθε νησί, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να βρει κανείς ακίνητο σε υψηλότερη αλλά και σε χαμηλότερη τιμή.
     Οπως είναι αναμενόμενο τα δημοφιλέστερα τόσο στους Ελληνες όσο και στους ξένους επενδυτές νησιά Μύκονος και Σαντορίνη κρατούν τα "ηνία" της αγοράς των εξοχικών με τιμές που κυμαίνονται από τα €4.759 / τ.μ στην πρώτη και €3.130 / τμ στη δεύτερη.
     Στα πιο ακριβά "κυκλαδονήσια" βρίσκεται και η Πάρος με €2.342 /τ.μ. αλλά και η €Νάξος με 2.335 /τ.μ., ενώ την έκπληξη κάνει η "ανερχόμενη" Σίφνος με € 3.130 /τ.μ.
      Με πάνω από τα €2.000 / τ.μ διαθέτουν ακίνητα αρκετά νησιά και συγκεκριμένα: Η "κοσμοπολίτικη" Σκιάθος με μέση τιμή €2.776 /τ.μ., η Κεφαλλονιά με €2.283 /τ.μ., η Ανδρος με €2.260 /τ.μ., η Λευκάδα και η Κέρκυρα με €2.37 και €2.084 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα, ενώ κάτω από τα €2.000 /τ.μ. που είναι το ψυχολογικό όριο βρίσκεται σχεδόν όλη η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Σάμος, η Σύρος, η Τήνος κ.λπ.

Πηγή:b2green.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου