Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΟΙΚΟΔΟΜΗ:Μείωση 95% στις επενδύσεις σε κατοικίες από 2007-2016

ΟΙΚΟΔΟΜΗ:Μείωση 95%
στις επενδύσεις σε κατοικίες 
από 2007-2016
**ΣXΟΛΙΟ ΜΑΣ-Με αφορμή σχετικό άρθρο για την Οικοδομή:Η εικόνα ακινησίας στον Οικοδομικό Κλάδο,έκδηλη πλέον γύρω μας πανελλαδικά,με τις σωρευτικές συνέπειες ανεργίας εργαζομένων στην Οικοδομή,την πάλαι ποτέ "ατμομηχανή" της Ανάπτυξης,μόνο "μελαγχολικές σκέψεις" γεννά, σε ένα "μελαγχολικό τοπίο στην ομίχλη της οικονομικής δυσπραγίας", αλλά δεν φαίνεται να αφυπνίζει αρμοδίους ,που... "αφιονισμένοι" στο "κυνήγι της μηνιαίας δόσης",δείχνουν πλήρη αδράνεια και αδιαφορία,όταν δεν παίρνουν επαχθέστερα μέτρα....Είδομεν,..."Ελπίς γάρ η βόσκουσα πολλούς των βροτών",κατά τους αρχαίους μας  ή  κατά τον Απ.Παύλο "...Ότι επ'έλπίδι οφείλει ο αροτριών αροτριάν"-(..αν και παρ'ημίν, η ευαγγελισθείσα πολιτικά προς έλευση Ελπίδα, ακόμη αναζητείται).....
 
Το Αρθρο από Michanikos.gr
 
     Δύο στα τρία ευρώ του κύκλου εργασιών στις υποδομές, χάθηκε από το 2008 μέχρι το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ με αφορμή την πραγματοποίηση της 64ης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE), που φιλοξενείται στην Αθήνα.

     Οπως τονίζουν οι μηχανικοί, παρατηρείται 62,5% υποχώρηση του κύκλου εργασιών από το 2008 έως το 2013, ενώ οι επενδύσεις σε υποδομές συρρικνώθηκαν από 3,7% του ΑΕΠ το 2006 σε 1,1% το 2015.
    Επίσης, οι επενδύσεις στην κατασκευή κατοικίας στην Ελλάδα συρρικνώθηκαν κατά 95% το διάστημα από το 2007 έως το 2016, αποτελώντας τη χειρότερη περίπτωση στην Ευρώπη των 28 και φυσικά μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

   Όπως υπογραμμίζεται, «η κατάσταση αυτή επηρεάζεται άμεσα από τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων που επιβάλλουν οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας μας». Το ΤΕΕ επισημαίνει ότι η έξοδος από την κρίση στον κατασκευαστικό τομέα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον γενικότερο οικονομικό προσανατολισμό.

   Το Επιμελητήριο, όπως έκανε γνωστό, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, πρόκειται να αναζητήσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που διαφαίνονται για την ανάκαμψη του κλάδου, που αυτήν τη στιγμή πανευρωπαϊκά είναι σε ύφεση, σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και στην Ελλάδα βρίσκεται σε κατάρρευση.
      Επιπλέον, αναμένεται να εξετάσει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και ειδικά για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι δραστικότερα από αυτά που πρέπει να ληφθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Πηγή Αρθρου:Michanikos.gr
========================================================================
***βλ.κ Σχετικό ¨αρθρο.20.10.2016.. ΤτΕ: «Γκρεμίστηκε» η κτηματαγορά-Το 41,4% της αξίας τους έχουν χάσει τα διαμερίσματα στην Ελλάδα την περίοδο 2006-2016, ενώ τα επαγγελματικά ακίνητα έχουν απωλέσει σχεδόν το 30% της αξίας που είχαν το 2010.......
========================================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου