Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΤΕΕ Δυτ Μακεδονίας:Επίσκεψη στα Εργοτάξια του TAP περιοχής Καστοριάς 12-6-2018


ΤΕΕ Δυτ Μακεδονίας:Επίσκεψη στα Εργοτάξια του TAP περιοχής Καστοριάς 12-6-2018

      Ο Αγωγός TAP έχει μπεί στη ζωή και  της περιοχής Καστοριάς και παρακολουθούμε καθημερινά την εξέλιξη της διαδρομής του.Για καλύτερη ενημέρωση των Μηχανικών της περιοχής σε τεχνικά θέματα υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου,το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτ Μακεδονίας οργάνωσε  επισκέψεις στα εργοτάξια του TAP στην Καστοριά.
     Στην Ενημερωτική επίσκεψη στις 12-6-2018 στα εργοτάξια του TAP στις περιοχές Κρεπενή-Κορησός-Λιθιά,είχαμε την ευκαιρία ενημέρωσης από τον υπεύθυνο επικοινωνίας Δυτ.Μακεδονίας Μιχ.Γκοσλιόπουλο Μηχγο Μηχ και τον Δντή Κατασκευής TAP(Construction Manager) Σωτ Λάππα Πολ Μηχ.
       Είδαμε και την τεχνική "Οριζόντιας Διάτρησης" για το πέρασμα του αγωγού σε θέσεις κάτω από την ΕΟ.Καστοριάς-Αμυνταίου.
      Στην ενημέρωση μάλιστα αναφέρθηκε η εφαρμογή της μεθόδου για το πέρασμα του αγωγού κάτω από τον Αξιό σε μήκος 1.882μ,πράγμα που αποτελεί ένα παγκόσμια κλάσης τεχνικό επίτευγμα.


(...**Βλ.από την Σελίδα του TAP-Λεπτομ κ Αρθρο με Φωτογραφίες  Video Εργασιών Αξιού ...ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
    




     Αξιοσημείωτες οι λεπτομέρειες μεθόδων κατασκευής και τα αυστηρά Μέτρα Ασφάλειας στα Εργοτάξια που εποπτεύονται από τους Υπεύθυνους Τεχνικούς Ασφαλείας.
  Σημειώνεται ότι όλη η διαδρομή του αγωγού  TAP θα έχει μήκος 878 χλμ. (Ελλάδα 550 χλμ., Αλβανία 215 χλμ., Αδριατική Θάλασσα 105 χλμ., Ιταλία 8 χλμ.). Το μεγαλύτερο υψόμετρο από το οποίο θα περάσει ο TAP θα είναι τα 1.800 μέτρα στα αλβανικά όρη, ενώ το βαθύτερο σημείο που θα υποδεχθεί το υποθαλάσσιο τμήμα θα είναι τα 820 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
       Εχει μια μέση πρόοδο 70-72% συνολικά και  δεν έχει σημειωθεί κανένα εργοταξιακό ατύχημα,ενώ παράλληλα έχει επιδειχθεί ειδική φροντίδα στα ζητήματα περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αρχαιολογικών ερευνών και ειδικών ανταποδοτικών παροχών στις τοπικές κοινωνίες.
     Ανάδοχος κατασκευής του TAP(για Κεντρική-Δυτ.Μακεδονία μέχρι Ελληνο-Αλαβανικά σύνορα) είναι το σχήμα-Κξία  (Bonatti-J&P/Avax)/*Ιταλική-Ελληνική Εταιρεία) 
     Υπενθυμίζεται ότι ο TAP αποζημίωσε  τους ιδιοκτήτες γηπέδων για "δουλεία διόδου",η ζώνη εργασιών αποδίδεται αποκατεστημένη εδαφολογικά για αροτριαίες καλλιέργειες(δεν επιτρέπονται βαθύριζες δενδροκαλλιέργειες),πολεοδομικά δεν επιτρέπεται η δόμηση σε Ζώνη 20μ +20μ, εκατέρωθεν του αγωγού,στην περιοχή μας υπάρχει πρόβλεψη για αναμονή σύνδεσης δικτύου διανομής στην περιοχή Ποριάς,αλλά το όποιο δίκτυο διανομής αερίου δεν είναι αρμοδιότητα του TAP αλλά κυβερνητική ευθύνη.
===================================================================

Αναδημοσιεύουμε από την Σελίδα του ΤΕΕ Τμήμα Δυτ.Μακεδονίας  για την Επίσκεψη 12-6-2018
 
 
    Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 διοργανώθηκε από το ΤΕΕ/ΤΔΜ ενημερωτική- επιμορφωτική επίσκεψη στα εργοτάξια κατασκευής του αγωγού TAP στο Δήμο Καστοριάς, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του για μεγάλα κατασκευαστικά έργα στην ευρύτερη περιοχή, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο κατασκευαστικό και συγχρόνως διαχειριστικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον.

    Μηχανικοί-μέλη του ΤΕΕ/ΤΔΜ(**Σημ από Κοζάνη-Γρεβενά-Καστοριά), αφού έλαβαν την υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας για επισκέπτες, παρακολούθησαν αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση από εξειδικευμένο προσωπικό του TAP των σταδίων κατασκευής του έργου, των διαφόρων μεθόδων κατασκευής, την πρόοδο αποπεράτωσης του αγωγού στο νομό Καστοριάς.
       Κατόπιν και αφού προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό (Μέτρα Ατομικής Προστασίας) ξεναγήθηκαν σε εργοτάξια του αγωγού:
• σε «αυλή» συγκέντρωσης σωληνώσεων,
• σε υπό κατασκευή βαλβιδοστάσιο, ενός από τα 23 κατά μήκος του αγωγού, όπου και επεξηγήθηκε ο ρόλος του στη φάση λειτουργίας του αγωγού,
• σε σημείο διασταύρωσης του αγωγού με επαρχιακό οδικό άξονα(**Σημ.ΕΟ Καστοριάς-Αμυνταίου), όπου και αναλύθηκε η φιλική προς το περιβάλλον μέθοδος κατασκευής της οριζόντιας κατευθυντήριας διάτρησης (Direct Pipe)
     To TEE/TΔΜ ευχαριστεί τα στελέχη του TAP για την υποδειγματικά άρτια οργάνωση της επίσκεψης, για τη φιλοξενία και την ενημέρωση των μελών του τμήματος.

===============================================================
Πηγή:tdm.tee.gr
================================================================
**Δείτε Περισσότερα για τον TAP στην Σελίδα του....ΚΛΙΚ ΕΔΩ
===============================================================







*** Για Ζητήματα "Τεχνικών Ασφάλειας" κ "Ασφάλειας& Υγιεινής Εργασίας" Δείτε στην Σελίδα του Γραφείου μας

με ...ΚΛΙΚ ΕΔΩ
=========================================
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου