Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Για ποιες περιοχές του νομού Καστοριάς έρχεται κτηματογράφηση-Πηγές Ενημέρωσης & Υποστήριξης

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Για ποιές περιοχές του νομού Καστοριάς έρχεται κτηματογράφηση-Πηγές Ενημέρωσης & Υποστήριξης
    Καθώς το Γραφείο μας ασχολείται και προσφέρει  "Υπηρεσίες Ακινήτων",δημοσιεύουμε παρακάτω σχετική ενημέρωση για  την επόμενη, 4η γενιά κτηματογράφησης  από το Κτηματολόγιο,που θα καλύψει μεταξύ άλλων το υπόλοιπο των περιοχών ΠΕ Καστοριάς και ΠΕ Φλώρινας
 
     Οπως είναι γνωστό ως τώρα από το Κτηματολόγιο στην περιοχή του Ν.Καστοριάς έχουν καλυφθεί Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Μεσοποταμία, Λεύκη, Δισπηλιό, Μαυροχώρι, Πολυκάρπη και Αμπελόκηποι
      Η νέα μελέτη κτηματογράφησης αφορά το σύνολο του νομού πλην των περιοχών των προ Καποδιστριακών Δήμων(πιο αναλυτικά): Καστοριάς (οικισμοί Καστοριάς, Αποσκέπου και Κεφαλαρίου), Άργους Ορεστικού (οικισμοί Άργους Ορεστικού και Κρεμαστής), και Κοινοτήτων Αμπελοκήπων, Δισπηλιού, Λεύκης (οικισμοί Λεύκης και Νέας Λεύκης), Μαυροχωρίου (οικισμοί Μαυροχωρίου και Κρεπενής), Μεσοποταμίας (οικισμοί Μεσοποταμίας και Κολοκυνθούς) και Πολυκάρπης, οι οποίοι είχαν κτηματογραφηθεί με το πρώτο πρόγραμμα κτηματογράφησης την περίοδο 1998 – 2008.
Πίνακας Οικισμών Ν Καστοριάς
που συμμετείχαν στην 1η Φάση Κτηματολογίου,
σύμφωνα με Πίν Ανακοινώσεων ΥΔΟΜ(Πολεοδομίας)
    Η 4η γενιά κτηματογράφησης έρχεται και στην Καστοριά στο προσεχές διάστημα(ενδεχομένως από τέλη Νοεμβρίου). Οι ιδιοκτήτες όλων των οικοπέδων και αγροτεμαχίων καλούνται να εγγράψουν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο, ώστε να κατοχυρώσουν για πάντα την ιδιοκτησία τους.
     Σύντομα θα ενταχθούν στις κτηματογραφούμενες περιοχές και το υπόλοιπο του Νομού Καστοριάς που απομένει. Δηλαδή όλος ο νομός εκτός από Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Μεσοποταμία, Λεύκη, Δισπηλιό, Μαυροχώρι, Πολυκάρπη και Αμπελόκηποι.
Συγκεκριμένα παρακάτω αναφέρονται οι προς Κτηματογράφηση νέες περιοχές(πιο αναλυτικά στο τέλος του άρθρου παρακάτω):
Κτηματογράφηση-σύντομα (περί τα τέλη Νοεμβρίου/**¨ηδη ξεκίνησε από 14/1/2019 με 3μηνη προθεσμία*) στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και στους Ο.Τ.Α. Αγίας Κυριακής, Αγίου Αντωνίου, Αγίου Ηλία, Ακριτών, Αμμουδάρας, Ασπροκκλησιάς, Αυγής, Βασιλειάδος, Βιτσίου, Βογατσικού, Βράχου, Γάβρου, Γέρμα, Γράμου, Δενδροχωρίου, Διαλεκτού, Επταχωρίου, Ζούζουλης Ιεροπηγής, Καλοχωρίου, Καστανοφύτου, Κλεισούρας, Κορησού, Κορομηλέας, Κοτύλης, Κρανιώνας, Κυψέλης, Κωσταραζίου, Λάγκας Λακκωμάτων, Λιθιάς, Μακροχωρίου, Μανιάκων, Μαυρόκαμπου, Μελά, Μελανθίου, Μελισσότοπου, Μηλίτσας, Νεστορίου, Νοστίμου, Οινόης, Ομορφοκκλησιάς, Πενταβρύσου, Πτελέας, Πτεριάς, Σπηλαίων, Σπήλιου, Τσάκονης, Χαλάρων, Χιλιοδένδρου και Χρυσής (*από Ενημ Δικηγ.Συλλόγου Καστοριάς)
 
     Σε μια χρήσιμη ενημερωτική εκπομπή του Radio Antennes.gr  στις 30/10/2018 ο κ. Χρ.Νατσούλης είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ.Νικ.Γεωργάκη Τοπ Μηχ,αντιπρόεδρο ΤΕΕ Καστοριάς,προϊστ Κτημ Υπηρεσίας του Δημοσίου ΠΕ Καστοριάς.
       Ειπώθηκε εκεί,συνοπτικά, ότι:
-Προς το παρόν έχουν αναρτηθεί  μόνον ενημερωτικές αφίσσες του Κτηματολογίου στις νέες περιοχές ΠΕ Καστοριάς.
-Θα αναρτηθούν νέες αφίσσες με τις ημερομηνίες έναρξης Υποβολής Δηλώσεων.
-Οι ιδιοκτήτες καλό είναι να αναζητήσουν από τώρα  τα απαραίτητα "χαρτιά" των ακινήτων τους(Τίτλους,Συμβόλαια,Αδειες Οικοδομών,Τοπογραφικά κλπ) για να είναι έτοιμοι για την υποβολή των Δηλώσεων.
-Θα υπάρχει μόνον ένα Γραφείο Κτηματολογίου στην Καστοριά(από την Ανάδοχο Εταιρεία που έχει Σύμβαση Κτηματογράφησης,ενώ στην προηγούμενη φάση υπήρχαν σε όλους τους ΟΤΑ) αλλά μάλλον σ'αυτό το γραφείο θα υπάρχει καλύτερη οργάνωση και στελέχωση με νομικούς και μηχανικούς/τοπογράφους για να αποφεύγονται τα πολλά λάθη εντοπισμού ακινήτων που είχαν παρατηρηθεί στην προηγούμενη φάση και ταλαιπωρούν δικαστικά τους ιδιοκτήτες ακόμη και σήμερα.
-Οι Δηλώσεις θα μπορούν να υποβληθούν είτε έντυπα στο Γραφείο Κτηματολογίου της Αναδόχου Εταιρείας στην Καστοριά, είτε Ηλεκτρονικά.
-Οι ιδιοκτήτες,ανάλογα με το επίπεδο γνώσεών τους,θα μπορούν και μόνοι τους να υποβάλλουν τις Δηλώσεις, είτε να ζητήσουν τεχνική και νομική βοήθεια από δικούς τους  Μηχανικούς/Δικηγόρους.
-Στις δηλώσεις δηλώνεται το οικόπεδο/αγρχιο σύμφωνα με τους τίτλους και τα κτίσματα σύμφωνα με τις άδειές τους.
-Δηλώνονται τα "νόμιμα" ή και  αυθαίρετα κτίσματα με "Τακτοποίηση Αυθαιρέτων" σύμφωνα με τους σχετικούς Νόμους.
-Εξετάζεται  το ενδεχόμενο διοργάνωσης Ενημερωτικής Ημερίδας στην Καστοριά με συνεργασία του ΤΕΕ Δυτ Μακεδονίας,Αναδόχου Εταιρείας Κτηματογράφησης,Κτηματολόγιο ΑΕ κλπ, για ενημέρωση ιδιοκτητών,Μηχανικών και Δικηγόρων της περιοχής.
 
Πηγή:α)fouit.gr β)RadioAntenes.gr/Εκπομπή 30.10.2018
======================================================================

**Δείτε Σχετικό Αρθρο για τις Δηλώσεις Κτηματολογίου από τον πανελλήνιο Σύλλογο Τοπογράφων


========================================================================
 

**Ακόμη Δείτε Ενημερωτικά από την Εταιρεία ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ που υποστηρίζει τις Κοινοπραξίες που έχουν  τις Συμβάσεις Κτηματογράφησης (για ΠΕ Καστοριάς& ΠΕ Φλώρινας Σύμβαση ΚΤ5-07)
       Για Ενημέρωση Ιδιοκτητών & Μηχανικών που θ'ασχοληθούν με Δηλώσεις Κτηματολογίου στην Περιοχή,έχουν δημιουργηθεί Σελίδες Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης όπως παρακάτω.
       Αναλυτικά οι Οικισμοί ΠΕ Καστοριάς που θα καλυφθούν Κτηματογραφικά σ'αυτήν την επόμενη φάση που θ'αρχίσει εντός του 2018,φαίνονται  στον Πίνακα.
  • -Ιστοσελίδα Ενημέρωσης ΚΤΗΜΑ.gr........
  • . ΚΛΙΚ ΕΔΩ
  • -Σελίδα στο FACEBOOK.......................
  • ..ΚΛΙΚ ΕΔΩ


======================================================
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ από το Γραφείο μας,για σωστή Προετοιμασία για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
========================================
Σας διευκολύνουμε και για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ με συναφείς "Υπηρεσίες Ακινήτων"
 
  • -Συγκεντρώστε τα "χαρτιά" των Ακινήτων σας  (Τίτλοι,Συμβόλαια,Αδειες Κτισμάτων κλπ).
  • -Αν υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα,φροντίστε για"Τακτοποίηση Αυθαιρέτων"
  • -Απευθυνθείτε στο Γραφείο μας για Δωρεάν Συμβουλές κατά περίπτωση για σωστή προετοιμασία για τις Δηλώσεις Κτηματολογίου.....
===============================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου