Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ:Νέο «εξοικονομώ» για 20.000 κατοικίες αρχές του ΄2019 – Νέες ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ στο τρέχον ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-Εθνικό Σχέδιο Δράσης ως το 2030

 Νέο «εξοικονομώ» για 20.000 κατοικίες αρχές του ΄19 – Νέα προγράμματα για δημόσια κτίρια, βιομηχανία και τουρισμό-Νέες ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ στο τρέχον ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ -Εθνικό Σχέδιο Δράσης ως το 2030

     Κινητικότητα στο Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ'Οίκον" τις τελευταίες μέρες.Δημοσιεύουμε γι αυτό παρακάτω   ενημερωτικά σχετικά άρθρα: α)Νέο Εξοικονομώ για το 2019 για 20.000 κατοικίες β)Νέες Εγκρίσεις Αιτήσεων στο τρέχον Πρόγραμμα.γ)Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων ως το 2030.
     Πάντως για όσους ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται για το νέο Πρόγραμμα,ας λάβουν υπόψη τι έγινε φέτος.
     Βασική προϋπόθεση, αν υπάρχουν αυθαίρετα στο ακίνητό τους πρέπει πρώτα να σπεύσουν για "Τακτοποίηση Αυθαιρέτων" για να προλάβουν  να είναι έτοιμοι για έκδοση "Ενεργειακού Πιστοποιητικού" απαραίτητου για την αίτησή τους ,όταν προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα,καθώς και να φροντίσουν για πιθανές διορθώσεις στο Ε9 για άρση ασυμφωνιών στα στοιχεία του ακινήτου,αλλοιώς δεν θα προλαβαίνουν,όπως έγινε και φέτος,αφού οι πιστώσεις εξαντλήθηκαν σε λίγες μέρες  μόνον για όσους είχαν ακίνητα χωρίς προβλήματα.
======================================================================
α)Νέο Εξοικονομώ για το 2019
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ecopress  στις άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΕΝ είναι η προκήρυξη από τις αρχές του 2019 νέου προγράμματος «εξοικονομώ κατ΄οίκον» για 20.000 ιδιωτικές κατοικίες σε όλη τη χώρα, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.
      Στην παρουσίαση προς τους εκπροσώπους του Τύπου, του  Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, αναφερόμενος στην ενεργειακή εξοικονόμηση στον κτιριακό τομέα ό υπουργός ΠΕΝ Γ. Σταθάκης σημείωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ» για  50.000 νοικοκυριά και τόνισε:
-«Θα ακολουθήσει και νέα προκήρυξη για τις κατοικίες», προσθέτοντας ότι ακολουθούν «ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα που ετοιμάζουμε για την εξοικονόμηση στα δημόσια κτήρια και συμπληρωματικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για εξοικονόμηση ενέργειας σε βιομηχανία, τουριστικές εγκαταστάσεις, εξειδικευμένα προγράμματα που σχεδιάζονται αυτή τη στιγμή».
 
Πηγή:ecopress.gr
==============================================================
β)Νέες Εγκρίσεις στο τρέχον Πρόγραμμα

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-Νέες Εγκρίσεις-Εγκρίθηκαν επιπλέον 2.217 αιτήσεις στο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» • Πάνω από μισό δισ. στην οικονομία

      Πόροι 525 εκατ. ευρώ διοχετεύονται ήδη στην οικονομία μέσω του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον ΙΙ», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας. 
Σήμερα συνεδρίασε η αρμόδια Επενδυτική Επιτροπή και ενέκρινε την υπαγωγή στο πρόγραμμα επιπλέον 2.127 αιτήσεων, επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων 33,72 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,15 χρηματοδοτούνται από δημόσια δαπάνη.
      Πλέον έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα 39.793 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων 524,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 354 εκατ. ευρώ προκύπτουν από δημόσια δαπάνη. Καλύπτεται, έτσι, περίπου το 70% του προϋπολογισμού άμεσης ενίσχυσης του προγράμματος.
      Από τις 2.127 αιτήσεις που υπαχθήκαν σήμερα, το 42,8% έχει λάβει προέγκριση δανείου από συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ οι υπόλοιπες καλύπτουν με ίδια κεφάλαια το απαιτούμενο ποσό πέραν της επιχορήγησης. Όπως και στην προηγούμενη υπαγωγή, η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς επίσης και κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας, αναφέρει η ανακοίνωση.
Πηγή:b2green.gr

-***Τα Ονόματα των Δικαιούχων η Δ' Απόφαση.........ΚΛΙΚ ΕΔΩ
=====================================================================
γ)Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων  ως το 2030
................................................................................................................................
     Σημειώνεται ότι για την ενεργειακή θωράκιση των ιδιωτικών κτιρίων που αποσκοπούν στην ανακαίνιση του 10% του κτιριακού αποθέματος ως το 2030 το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα , δείτε εδώ το ρεπορτάζ του ecopress προβλέπει 9 μέτρα για τις ιδιωτικές κατοικίες και 7 μέτρα για τα δημόσια κτίρια........................Πηγή :ecopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου