Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Ανάλυση 22 περιπτώσεων βάσει των ν.4495/17 & ν.4178/13 • Ανακεφαλαίωση-Αρίθμηση ερωταπαντήσεων

 


ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ:
Ανάλυση 22 περιπτώσεων βάσει των ν.4495/17 & ν.4178/13 • Ανακεφαλαίωση-Αρίθμηση ερωταπαντήσεων

=============================================================================

 Είναι βέβαιο ότι για καιρό το ζήτημα των ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ  θα απασχολεί το θέμα Μηχανικούς και Ιδιοκτήτες
=============================================================================

**Συμβουλές προς Ιδιοκτήτες***

    Γιατί να  Τακτοποιήσω τα Αυθαίρετά μου - με λίγα λόγια συνοπτικά-Συμβουλευτικά:
-Η Πολεοδομική Νομιμότητα είναι πλέον απαίτηση σε όλες τις δικαιοπραξίες των Ακινήτων(Μεταβιβάσεις,Μισθώσεις κλπ).
-Για Εκδοση οποιασδήποτε άδειας Δόμησης- Επισκευών-Ανακαίνισης είναι προϋπόθεση η Νομιμότητα των υπαρχόντων κτισμάτων
-Για Ενταξη σε οποιοδήποτε επιδοτούμενο πρόγραμμα ,όπως το "Εξοικονόμηση κατ'Οίκον",δεν πρέπει να υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις στο Ακίνητο.
-Στην "Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων" που καθιερώθηκε πλέον η εφαρμογή της ,θα προκύψει το θέμα της νομιμότητας κτισμάτων.
-Με την μη τακτοποίηση αυθαιρέτων ο ιδιοκτήτης είναι εκτεθειμένος σε υψηλά πρόστιμα(ανέγερσης αλλά και διατήρησης) σε περίπτωση διαπίστωσής τους από πιθανές καταγγελίες.
-Στο Κτηματολόγιο που ήδη έχει προγραμματιστεί για τις περισσότερες περιοχές της χώρας θα πρέπει τα ακίνητα να δηλωθούν  με την πραγματική τους Κατάσταση.
-Λειτουργεί καλύτερα κανείς,όταν το κάνει με δική του πρωτοβουλία για "Δήλωση Τακτοποίησης Αυθαιρέτων",παρά να αναγκαστεί να αντιμετωπίσει αμυντικά συνέπειες που θα προκύψουν.

===================================================================================================================================================================================================

Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος απάντησε σε νέες ερωτήσεις, απορίες και ειδικές περιπτώσεις που κατέθεσαν μηχανικοί και αφορούν στους νόμους Ν.4178/2013 και Ν.4495/2017 για την αυθαίρετη δόμηση.

Στις απαντήσεις της τελευταίας έκδοσης, μεταξύ άλλων εξηγούνται ζητήματα που αφορούν σε ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, διάγραμμα κάλυψης, καταστήματα, πυλωτή, λεβητοστάσιο, στέγαστρο, βιομηχανικό κτίριο, πράξη εφαρμογής, μέγιστο ύψος, ΑμεΑ, αλλαγή χρήσης κλπ.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το σύνδεσμο για το νέο (126ο) αρχείο καθως και για τα προηγούμενα αρχεία, με συνολικά 2.877 ερωτήσεις – απαντήσεις

Σημειώνουμε δε πως δίπλα από κάθε σύνδεσμο έχουμε προσθέσει την αρίθμηση των ερωτήσεων που περιλαμβάνονται στο αρχείο, έτσι ώστε να είναι εφικτή η αναζήτηση άλλων ερωτήσεων, όταν ο αύξων αριθμός τους αναφέρεται σε κείμενο άλλης ερώτησης – απάντησης.

==========================================================
Πηγή:b2green.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου