Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ανακύκλωση Απορριμάτων στην Καστοριά


Ανακύκλωση Απορριμάτων και στο Ν.Καστοριάς ,τώρα!

Ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό από την ΔΙΑ.ΔΥ.ΜΑ(Διαχείριση Απορριμάτων Δυτικής Μακεδονίας) το πρόγραμμα ανακύκλωση χαρτιού,γυαλιού και πλαστικού.
Εχουν διανεμηθεί οι ειδικοί κάδοι περισυλλογής χαρτιού σε Αργος και Καστοριά,οι 2 δήμοι διαθέτουν από ένα ειδικό όχημα περισυλλογής των ειδικών κάδων και θα ακολουθήσει σύντομα η περισυλλογή και των άλλων  υλικών(αλουμίνιο,πλαστικό,γυαλί),ενώ προβλέπεται  ταυτόχρονα η επέκταση του συστήματος και στους Δήμους Ιωνος Δραγούμη,Αγίας Τριάδος,Αγίων Αναργύρων και Κλεισούρας.
Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα της Εφημερίδας "ΣΕΝΤΡΑ" (μπορείτε με ΚΛΙΚ στην εικόνα να το διαβάσετε).
Οπως είναι γνωστό, Πρόεδρος στην ΔΙΑΔΥΜΑ είναι ο συνάδελφος Μηχανολόγος κ.Νίκος Τοτονίδης,Δήμαρχος Αργους Ορεστικού, που είναι και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν.Καστοριάς.Η ΔΙΑΔΥΜΑ έχει δείξει σημαντικές και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμάτων.
Ο Σταθμός μεταφόρτωσης είναι στην Βιομηχ.Περιοχή,μεταξύ Δισπηλιού και Αργους Ορεστικού(Βλ.φωτο).




Παράλληλα είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα περισυλλογής για ανακύκλωση ηλεκτρικών,ηλεκτρονικών συσκευών και λαμπτήρων (Πληροφορίες για Καστοριά στο τηλ.2467081318)

Στα οικοδομικά Εργα βέβαια ,όλοι οι Μηχανικοί,εργολάβοι,κατασκευαστές,οικοδομούντες γενικά,γνωρίζουν πλέον ότι δεν επιτρέπεται η απόρριψη μπάζων ανεξέλεγκτα αλλά αυτά πρέπει να μεταφέρονται  και να αποτίθενται  στον  ελεγχόμενο από τον Δήμο Καστοριάς χώρο, που γνωρίζουν πιά όλοι οι φίλοι μας φορτηγατζήδες.
Στις καθαιρέσεις,ανακαινίσεις οικοδομών χρησιμοποιούμε ειδικούς μεγάλους κάδους που φορτώνονται σε γερανοφόρα φορτηγά για αποκομιδή.

Με λίγη προσπάθεια λοιπόν ας φροντίζουμε για διαλογή των απορριμάτων μας,στο σπίτι,στο γραφείο,στο κατάστημα-επιχείρηση και ας χρησιμοποιούμε τους ειδικούς κάδους κατάλληλα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ Συμβουλές ανακύκλωσης από το ΟΙΚΟ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τα οφέλη από την Ανακύκλωση είναι προφανή, αλλά πάντα χρειάζεται να τονίζονται σε όλους, αλλά ειδικά στις μικρές ηλικίες στο σπίτι,στην οικογένεια στο Σχολείο με το βασικό σκεπτικό: ας ακολουθήσουμε την ίδια την Φύση: που δεν παράγει "σκουπίδια".Οτιδήποτε παράγεται από έναν οργανισμό,φυτικό ή ζωϊκο,χρησιμοποιείται από έναν άλλο και έτσι συνεχίζεται ο αέναος κύκλος της Ζωής στον Πλανήτη.Μόνον ο άνθρωπος παράγει αλόγιστα "σκουπίδια" στις δραστηριότητές του επιβαρύνοντας το φυσικό περιβάλλον.Μπορούμε εύκολα να κάνουμε διαλογή και ανακύκλωση για επανάχρηση στην βιομηχανική αλυσίδα,μειώνοντας και τους αέριους ρύπους στην διαδικασία παραγωγής ενώ με την ανακύκλωση χαρτιού συμβάλλουμε και στην σωτηρία των δασών που δίνουν Ζωή στον Πλανήτη.

Χρήσιμες σχετικές 50 Συμβουλές από την GREENPEACE με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου