Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Πλημμύρισε η Λίμνη Καστοριάς

Πλημμύρισε η Λίμνη Καστοριάς:Σχέδιο εκτάκτων αναγκών "ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ" στις παραλίμνιες περιοχές.Επείγουσες εργασίες καθαρισμού του Ποταμιού-Ρέματος Γκιόλι.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στην περιοχή ανέβηκε υπερβολικά η στάθμη της Λίμνης "Ορεστειάδος" Καστοριάς με αποτέλεσμα πλημμυρικά φαινόμενα έκδηλα στην Καστοριά (πλημμύρα χώρου στάθμευσης Νομαρχίας,υπερκάλυψη της παραλίμνιας λωρίδας λεωφόρου Κύκνων κλπ) και στους παραλίμνιους οικισμούς Μαυροχωρίου ,Πολυκάρπης.
Ετσι  σε εφαρμογή του Σχεδίου εκτάκτων αναγκών "ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ",δόθηκε εντολή για επείγουσες εργασίες στο θυρόφραγμα-Πόρτες Γικόλι και εργασίες  καθαρισμού του Ρέματος -Ποταμιού Γκιόλι, που είναι η μοναδική φυσική διέξοδος απορροής της Λίμνης, από Γκιόλι-Δισπηλιό-Αμπελόκηπους-Μηλίτσα-Κωσταράζι.

Ενα μικρό VIDEO από το Θυρόφραγμα Γκιόλι και τον Νομάρχη Καστοριάς κ.Κώστα Λιάντση στη Γέφυρα δείτε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αναλυτική αναφορά στο Ποτάμι- Ρέμα Γκιόλι, στο Θυρόφραγμα,την παρουσία του Νομάρχη κ.Κώστα Λιάντση στη γέφυρα Γκιόλι για συντονισμό,με φωτογραφικό υλικό και μικρά VIDEO κατά μήκος του ποταμιού ,μπορείτε να δείτε στο Ιστολόγιό μας-Blog περί Αμπελοκήπων,όπου το ποτάμι παρά τις εργασίες καθαρισμού υπερχείλισε και κατέκλυσε βοσκότοπο αλλά κια παραποτάμια αγροκτήματα,ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες.
κάνοντας ΚΛΙΚ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου