Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

"Εξοικονομώ κατ'οίκον" 2010

"Εξοικονομώ κατ'οίκον" 2010:Τα τελευταία νέα 20.7.2010:Υπογραφή ΚΥΑ

Ενα ακόμη βήμα υλοποίησης του περίφημου Προγράμματος έγινε σήμερα με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη από την υπουργό Οικονομίας, την υπουργό Περιβάλλοντος και τον υπουργό Οικονομικών, η κοινή υπουργική απόφαση για τη σύσταση του Ειδικού Ταμείου Χρηματοδότησης «Εξοικονομώ κατ' οίκον"
..* .Σύμφωνα με το δημοσίευμα από   http://www.in.gr/  ...η  Υλοποίηση Προγράμματος .

Μετά την υιοθέτηση του Κανονισμού και τη σύσταση του Ταμείου προχωράει μέσα στις επόμενες ημέρες η προκήρυξη προς τις τράπεζες για συμμετοχή τους στις δράσεις του Ταμείου. Οι διαδικασίες, αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε οι πολίτες θα μπορούν να προσέλθουν στις συνεργαζόμενες τράπεζες για την υποβολή αιτήσεων.
Ήδη, όμως, οι πολίτες θα μπορούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου να καλέσουν ενεργειακό επιθεωρητή για τη διενέργεια της απαραίτητης ενεργειακής επιθεώρησης της κατοικίας τους. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει 2 μήνες και θα επιλεγούν εκείνες οι αιτήσεις που οδηγούν στην μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας ανά μονάδα κόστους.
Τα κριτήρια για τις επιλέξιμες κατοικίες δεν αλλάζουν, το πρόγραμμα αφορά σε κατοικίες που δεν είναι εξοχικές, έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980, βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης μικρότερη ή ίση με 1.500 ευρώ/ τ.μ., βάσει της ενεργειακής επιθεώρησης έχουν καταταχθεί σε κατηγορία μικρότερη ή ίση της Δ και μπορούν με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας να  αναβαθμισθούν κατά μία τουλάχιστον ενεργειακή κατηγορία

Δείτε αναλυτική ενημέρωση με  ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου