Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Φοροεπιδρομή κατά της Ιδιοκτησίας

Φοροεπιδρομή κατά της Ιδιοκτησίας:Φόρος και στα αγροτεμάχια!
...ο κατήφορος μιας αναποτελεσματικής και  αδιέξοδης σειράς επιλογών.,συνεχίζεται...
      Τα "σαϊνια" του επιτελείου του Υπ Οικονομίας,υπό τον ασφυκτικό κλοιό της Τρόϊκας και υπό την "αιγίδα" της "τριαδικής" Κυβερνήσεως, καθημερινά "κατεβάζουν" νέες φοροεισπρακτικές ιδέες.
       Κατανοητή η ανάγκη κρατικών εσόδων, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια.
      Είναι χιλιοειπωμένο:Μόνο φοροεισπρακτικά μέτρα χωρίς τόνωση της Ανάπτυξης δεν οδηγούν πουθενά.Ειπώθηκε αρχαιόθεν:"ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος"!
       Η συνεχής "μετρομανία"  το μόνο που καταφέρνει,  είναι να διογκώνει το δικαιολογημένο κλίμα αγανάκτησης και να απαξιώνει το πολιτικό σύστημα γενικά,ότι χειρότερο και επικίνδυνο για την ομαλή λειτουργία των Δημοκρατικών θεσμών.
      Η τελευταία ιδέα που ακούγεται, είναι η επιβολή ετήσιου φόρου στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων,ως φόρου κατοχής απλά,άσχετα αν αυτό αποδίδει έσοδα,που θα ήταν μια λογική αιτία φορολόγησης.
      Αλλα ο φόρος, σε απλή κατοχή  και μόνον, αγροτεμαχίου ή ακάλυπτου οικοπέδου, με βάση το Ε9,ξεπερνά κάθε "δημιουργική" φαντασία.
     Ακόμη και επί Τουρκοκρατίας, υπήρχε ο φόρος της "δεκάτης",  αλλά επί της παραγωγής,όχι επί της κατοχής και μόνον!
    Και να σκεφθεί κανείς ότι κατά το Σύνταγμα (Άρθρο 17 - Προστασία ιδιοκτησίας) η  ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους,(??!!!) .Για  αυτό φαίνεται τείνει την στοργικήν μακράν του χείρα προς "θωπείαν" ,εντός της τσέπης των ιδιοκτητών!
   Μια σειρά μέτρων υπερφολόγησης των ακινήτων (τέλη,εισφορές,υπεραυξήσεις φόρων μεταβιβάσεων,ορυμαγδός Νομοθετημάτων που περιορίζουν ή και καταργούν την Εκτός Σχεδίου Δόμηση με δήθεν "σπαραξικάρδια ευαισθησία για το Περιβάλλον-Χωροταξία"  κλπ) δείχνουν ότι το Κράτος έχει "ξεχάσει" την Συνταγματική  αυτή επιταγή και φέρεται στους ιδιοκτήτες με τέτοιο τρόπο, που θα τους εξαναγκάσει να πωλήσουν τις ιδιοκτησίες τους αντί  πινακίου φακής,μη δυνάμενοι να αντέξουν τα λογίς-λογίς "χαράτσια" των εμπνευστών της φοροεπιδρομής.
      Ετσι το Κράτος λειτουργεί  έμμεσα  και παράλληλα, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου δίνοντάς του την ευχέρεια,με αυτόν τον τρόπο εκτεταμένων εξαγορών γής και ακινήτων γενικότερα.
     Το ¨μεγαλοφυές  βαθυστόχαστο σκεπικό:"' υπάρχουν μεγάλες σχολάζουσες εκτάσεις και ιδιοκτησίες από τις οποίες το Δημόσιο δεν επωφελείται!".
     Μα δεν θάπρεπε να επωφελείται, έστω κατά τι, πρώτα ο ιδιοκτήτης?Οταν δεν υπάρχει παραμικρή ωφέλεια,πρέπει να τον τιμωρήσουμε με φόρο ή να τον αναγκάσουμε να τα πωλήσει?
     Ε,αυτά φαίνεται, είναι ψιλά γράμματα και δεν "βολεύουν" στους "καρεκλοκένταυρους εγκέφαλους"
     Ετσι αντιλαμβάνονται,φαίνεται,κάποιοι την ανάγκη τόνωσης της Κτηματαγοράς?
            Και απαξίωση λοιπόν και ιδέες φορολόγησης!.

Μια γεύση των Ιδεών αυτών μπορείτε να πάρετε σε

    Ας ελπίσουμε οι "υπεύθυνοι"(??)  να το σκεφθούν καλύτερα,αφού δούν από κοντά την οικονομική κατάσταση που έχει οδηγηθεί μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας και ας αναζητήσουν τα "ελλείποντα" για τις λεγόμενες "μαύρες τρύπες" αλλού και κύρια στο αδηφάγο Δημόσιο, αλλά και στους ενδημούντες και τους παροικούντες εις και περί τον "Ναόν της Δημοκρατίας", που δείχνουν να ξεχνούν ότι είναι εκλεγμένοι υπηρέτες της και φέρονται συχνά σαν αφεντικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου