Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ελεγκτές Δόμησης

Ελεγκτές Δόμησης:Η Υπουργική Απόφαση
-Κ.Υ.Α. αριθμ. 7492/13.2.2012
Καθορισμός κατηγοριών ελεγκτών δόμησης, εξεταστέας ύλης, φορέα και διαδικασίας διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση άδειας Ελεγκτή Δόμησης.

Δημοσιεύθηκε η παραπάνω απόφαση που ρυθμίζει λεπτομέρειες για την δημμιουργία ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ            ολόκληρη η Απόφαση με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αναμένεται  η Πρόσκληση ΥΠΕΚΑ κατά το άρθρο 3,που θα γίνεται 1 φορά κατ΄ετος

** ¨ηδη Δημοσιεύθηκε Σήμερα 23.2.2012 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΕΚΑ βλ παρακάτω

Άρθρο 3
Εξεταστική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών(βλ.άνω Απόφαση)

1. Για την έναρξη της διαδικασίας χορήγησης Αδειών Ελεγκτών Δόμησης αναρτάται σχετική ανοιχτή πρόσκληση του Ειδικού Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
2. Η εξεταστική διαδικασία στην οποία υποβάλλονται υποχρεωτικά οι υποψήφιοι Ελεγκτές Δόμησης, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 12 του N. 4030/2011, πραγματοποιείται από το Τ.Ε.Ε., τουλάχιστον μία (1) φορά κάθε έτος, με την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

**Σχόλιο :Τα Σεμινάρια δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά τα ΚΕΚ ετοιμάζονται,το ίδιο βέβαια και το ΤΕΕ με το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ
       Απ΄την άλλη το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι  από 1.3.2012 θα ισχύει ο Νέος Τρόπος Εκδοσης Αδειών Δόμησης.Τώρα,πότε θα ενημερωθούν οι Πολεοδομίες,οι Μηχανικοί και χωρίς Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης, πως θα λειτουργήσει το όλο σύστημα,είναι απορίας άξιον.

***23.2.2012. ΣΗΜΕΡΑ: Ελεγκτές δόμησης:

Συνοπτικά Τι Προβλέπεται ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΕΚΑ
γι α Εγγραφή στο Μητρώο ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ
Διαδικασία & Δικαιολογητικά

      Για την εφαρμογή του ν. 4030/2010 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» (Α’ 249), το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε την κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός κατηγοριών Ελεγκτών Δόμησης, εξεταστέας ύλης, φορέα και διαδικασίας διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση άδειας Ελεγκτή Δόμησης» (ΦΕΚ Β’ 252), στην οποία καθορίζεται η διαδικασία για την απόκτηση άδειας Ελεγκτή Δόμησης
     Στο πλαίσιο των ως άνω προβλεπομένων, από 1η Μαρτίου 2012, το ΥΠΕΚΑ προσκαλεί όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια Ελεγκτή Δόμησης και να εγγραφούν στο οικείο Μητρώο, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με την παρακάτω Πρόσκληση.

         Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι διπλωματούχοι μηχανικοί ή πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης ή μηχανικοί, με αναγνωρισμένα τα επαγγελματικά τους προσόντα στη χώρα μας, κατ’ εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας να διαθέτουν τουλάχιστον διετή αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία και να συμμετάσχουν σε εξεταστική διαδικασία, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 12 Μαρτίου 2012.


Δείτε τη σχετική ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου