Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Δημοτική Επιχείρηση ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ / Λατομείο Καστοριάς:

Δημοτική Επιχείρηση ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ / Λατομείο Καστοριάς:
Υπερβολικές Αυξήσεις Αδρανών Υλικών

   Την σφοδρή αντίδραση του Συλλόγου Εργοληπτών Ν Καστοριά(ΣΠΕΔΕ),προκάλεσε η ανακοίνωση νέων,υπερβολικά αυξημένων τιμών πώλησης αδρανών υλικών.
Ως γνωστόν η ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ είναι το διάδοχο σχήμα της ΚΕΑΥΜ (Κοινοτική Επιχείρηση Αδρανών Υλικών Μαυροχωρίου) που διαχειρίζεται το Λατομείο Μαυροχωρίου στο απέναντι βουνό, και τα 2 τουριστικά πλοία, ΟΛΥΜΠΙΑ και ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ του  ενιαίου Δήμου Καστοριάς.
     Το λατομείο αυτό,όντας το μοναδικό στο Νομό,λειτουργεί σε μονοπωλιακές συνθήκες,είχε από την ίδρυσή του,ιδιαίτερη 'ανοχή" στην λειτουργία του,αφού είναι απαραίτητο στο Νομό.
      Ομως υπό τις παρούσες συνθήκες οικονομικης δυσπραγίας του Κλάδου των Κατασκευών,με τους Εργολήπτες υπό κατάρρευση και λόγω μειωμένων ή ανύπαρκτων Δημοσίων Επενδύσεων,μοιάζει προκλητικό,μια "Δημοτική Επιχείρηση" να ανακοινώνει  αύξηση τιμών της τάξης του 40%!
Δεν μπορεί να απορροφηθεί στην κατασκευή μια τέτοια αύξηση στα Δημόσια Εργα,αφού υπάρχουν εγκεκριμένα τιμολόγια με τα οποία δημοπρατούνται τα Εργα και υπάρχουν εργολαβίες που έχουν συμβασιοποιηθεί ,λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες τιμές
       Στο υπόμνημα του ΣΠΕΔΕ επισημαίνεται ότι οι τιμές αυτές,πέρα από την αρνητική οικονομική συγκυρία στην οποία ανακοινώνονται,απέχουν από τις αντίστοιχες τιμές άλλων λατομείων Δυτ Μακεδονίας από 29% έως 59%!Είναι αναγκαίο να αναπροσαρμοστούν σε επίπεδα ανταγωνιστικά των Λατομείων άλλων περιοχών Δυτ Μακεδονίας.

Το πλήρες Υπόμνημα του ΣΠΕΔΕ προς την ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου