Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ:Απάντηση Μανιάτη στη Βουλή για τη βελτίωση του «εξοικονομώ κατ' οίκον»

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ:Απάντηση Μανιάτη στη Βουλή για τη βελτίωση του «εξοικονομώ κατ' οίκον»-"Ανοιξε" ξανά το Πρόγραμμα και για την Καστοριά!

        Κάποια κινητικότητα υπάρχει στο "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ" τις τελευταίες μέρες.
          Πάντα είμαστε επιφυλακτικοί σε πολλές υποσχετικές δηλώσεις αρμοδίων,δεδομένης της περισυνής πληθώρας,άνευ αντικρύσματος, όμως από τοπικές πηγές τραπεζών ,επιβεβαιώσαμε ότι κινείται,έστω αργά,η πληρωμή γενομένων εργασιών παλιών αιτήσεων, αλλά το κυριώτερο ότι ΑΝΟΙΞΕ το πρόγραμμα για ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ και στην περιοχή Καστοριάς που είχε διακοπεί.
    Βέβαια τραπεζικά στελέχη ,εκφράζουν επιφυλάξεις σότι αφορά τον χρόνο πληρωμής των νέων αιτήσεων,αν υπάρχουν κονδύλια κλπ .Κατά τον Υπουργό(βλ.παρακάτω θα συνεχιστεί και στο Νέο ΕΣΠΑ το εξοικονομώ κατ'οίκον".
       Φυσικά οι...... "βελτιώσεις" είναι ακόμη στα ζητούμενα,  αλλά έστω είναι μια διέξοδος 

Η Απάντηση του κ.Μανιάτη στη Βουλή ,πρόσφατα
====================================    
Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την βελτίωση και την απλοποίηση των όρων του προγράμματος εξοικονομώ κατ' οίκον για τους επαγγελματίες, έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.
     Ο Υπουργός στην απάντηση του σχετικά με τις μέχρι τώρα καθυστερήσεις που υπήρξαν λόγω των επιπλέον πιστώσεων που εγκρίθηκαν στον προϋπολογισμό του προγράμματος και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που επακολούθησαν, αναφέρει πως μέσα από συνδυασμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο τέλος του 2013 ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και έγινε η πίστωση χρημάτων από την ΕΤΕΑΝ Α.Ε, στους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, οι οποίοι ξεκίνησαν την αποπληρωμή των οφειλομένων. Σε περίπτωση εξάντλησης του ποσού που έχει καταβληθεί στις τράπεζες, δίνεται η δυνατότητα για καταβολή επιπλέον ποσού.

***Δείτε όλο το άρθρο  ΕΔΩ στο B2green.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου