Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ:Άμστερνταμ-Kατασκευάστηκε η Uber των γραφείων


ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ: Άμστερνταμ-Kατασκευάστηκε
η Uber των γραφείων

Ένα Κτίριο Γραφείων υπερσύγχρονης Τεχνολογίας,για να μαθαίνουμε τι δυνατότητες υπάρχουν,για μια άλλη φιλοσοφία λειτουργίας γραφειακών χώρων.Πάντως στην Ιστοσελίδα(βλ.κάτω) που βρήκαμε το άρθρο (ΚΛΙΚ για Φωτογραφία & άρθρο),έχουν  ενδιαφέρον τα γλαφυρά σχόλια αναγνωστών για συσχέτιση με κτίρια Δημοσίων Υπηρεσιών στην Ελλάδα....
    Εδώ μια άλλη παρουσίαση με σειρά Φωτογραφιών ΚΛΙΚ ΕΔΩ από Ιστοσελίδα apisteuta.com

    Ξέρει πού ζείτε. Ξέρει τι αυτοκίνητο που οδηγείτε. Ξέρει με ποιόν θα συναντηθείτε σήμερα και με πόση ζάχαρη παίρνετε στον καφέ σας. Αυτό είναι το Edge, και είναι πολύ πιθανόν ο εξυπνότερος χώρος γραφείων που κατασκευάστηκε ποτέ.
   Το κτήριο Edge βρίσκεται στο Άμστερνταμ και σχεδιάστηκε απο τους PLP Architecture με έδρα το Λονδίνο Ο κύριος μισθωτής του κτιρίου, είναι η εταιρεία συμβούλων Deloitte.Το κτήριο αναπτύσσεται γύρω από ένα 15όροφο κεντρικό αίθριο το οποίο εξασφαλίζει φυσικό αερισμό και φωτισμό και ηχομόνωση από τις παρακείμενες οδούς και γραμμές του τρένου Κάθε χώρος εργασίας απέχει το πολύ 7 μέτρα από ένα παράθυρο.Συνολικά, στο Edge είναι τοποθετημένοι πάνω από 28.000 αισθητήρες
    Μια μέρα στο Edge ξεκινά με μια smartphone app που αναπτύχθηκε από την Deloitte. Από τη στιγμή που ο εργαζόμενος θα ξυπνήσει, είναι συνδεδεμένος. Η εφαρμογή ελέγχει το πρόγραμμά του, και το κτίριο αναγνωρίζει το αυτοκίνητό κατά την άφιξη και θα τον κατευθύνει σε μια θέση στάθμευσης.

     Στη συνέχεια, η εφαρμογή αναζητά ένα γραφείο καθώς στο κτήριο δεν διαθέτει κανείς τον δικό του αποκλειστικό χώρο. Οι χώροι εργασίας διατιθενται με βάση το πρόγραμμά του εργαζόμενου: κλειστό γραφείο, περίπτερο εργασίας, αίθουσα συνεδριάσεων, θέση εργασίας στο μπαλκόνι, ή «στο δωμάτιο συγκέντρωσης". Όποια θέση και αν επιλεγεί, η εφαρμογή γνωρίζει τις προτιμήσεις του χρήστη για το φως και τη θερμοκρασία, και ρυθμίζει το περιβάλλον αναλόγως.

    Περίπου 2.500 εργαζόμενοι Deloitte μοιράζονται περίπου 1.000 γραφεία. Η φιλοσοφία αυτή ονομάζεται hot desking, η αλλιώς αποτελεσματική χρήση του χώρου. Γραφεία χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν αίθουσες παιχνιδιών και καφέ-μπαρ με μηχανές εσπρέσο που θυμούνται πώς θέλει ο καθένας τον καφέ του.

   Επίπεδες οθόνες σε κάθε γωνία μπορεί να συγχρονιστούν ασύρματα με οποιοδήποτε τηλέφωνο ή φορητό υπολογιστή

    Δεδομένου ότι στους εργαζόμενους στο Edge δεν έχουν εκχωρηθεί γραφεία, τα ερμάρια χρησιμεύουν ως βάση για την ημέρα. Οι εργαζόμενοι αποθαρρύνονται από την τήρηση μιας ενιαίας θυρίδας για μέρες ή εβδομάδες, επειδή ένα μέρος της φιλοσοφίας είναι να αποσπάσουν τους ανθρώπους από σταθερές θέσεις, ρουτινες και άκαμπτο τρόπο σκέψης.

    Ενα κεντρικό ταμπλό παρακολουθεί τα πάντα, από τη χρήση της ενέργειας μέχρι όταν οι μηχανές του καφέ πρέπει να ξαναγεμίσουν. Τις ημέρες που αναμένονται λιγότεροι εργαζόμενοι ενα ολόκληρο τμήμα του κτηρίου θα μπορούσε ακόμη και να κλείσει, με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος της θέρμανσης, ψύξης, φωτισμού, καθώς και του καθαρισμού.
 
Πηγή:Michanikos.gr  και  apisteuta.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου