Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

"Εξοικονόμηση κατ' Οίκον":Απόφαση Εγκρισης δικαιούχων-Αναμονή Βελτιωτικών Αλλαγών

"Εξοικονόμηση κατ' Οίκον":Απόφαση Εγκρισης δικαιούχων-Αναμονή Βελτιωτικών Αλλαγών 

 Απόφαση Εγκρισης δικαιούχων

   Με ημερομηνία Α.Π.: 15629-24/12/2012, (ανήμερα Κάλαντα) εκδόθηκε μια ακόμη απόφαση "Εγκρισης Ωφελουμένων" στο Πρόγραμμα ""Εξοικονόμηση κατ' Οίκον".
     Φαίνεται, οι επι μακρόν αναμένοντες, είπαν τα Κάλαντα "...καλήν ημέραν Αρχοντες αν είναι ο ορισμός σας...δώστε μας καμιά έγκριση και ...άντε στο καλό σας..." και υπήρξε άμεση ανταπόκριση!(βλέπετε έτυχε στο Δεκέμβριο να βγούν 2 αποφάσεις αφού Σεπτ-Οκτ- Νοέμβριο υπήρξε απόλυτη σιγή).
      Σημειώνεται ότι ,τέλος Αυγούστου, είχε υπάρξει η υπόσχεση  ότι θα έβγαιναν αποφάσεις κάθε μήνα, αλλά δυστυχώς φθάσαμε καταχείμωνο,όπου,στη Δ.Μακεδονία, δεν μπορούν,κατά κανόνα, να εκτελεστούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και οι ενδιαφερόμενοι ζητούν παράταση στις Τράπεζες για υπογραφή της σύμβασης,αφού έχουν 3μήνες χρονικό περιθώριο από την υπογραφή της.Ετσι υφίστανται τις συνέπειες και αυτού του Χειμώνα, ενώ θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν πόρους για την θέρμανσή τους,ειδικά σ'αυτήν την συγκυρία.
    Ας ελπίσουμε οι βελτιωτικές αλλαγές που κυοφορούνται να απλοποιήσουν όλη την χρονοβόρα διαδικασία

**Την απόφαση  ΑΠ 15629/24.12.2012 μπορείτε να δείτε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

**Την προηγούμενη Απόφ 17/3.12.2012 μπορείτε να δείτε με ΚΛΙΚΕΔΩ


     Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον» ώστε αυτό να καταστεί πιο ελκυστικό και λιγότερο γραφειοκρατικό, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσίευσε το RE+D Magazine, αφού ελήφθησαν υπ' όψη οι προτάσεις φορέων της αγοράς καθώς και των τραπεζών, εκτιμήθηκε ότι η μεγάλη γραφειοκρατία και η δυσκολία στη διαδικασία αποθαρρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο να σπεύσουν στις τράπεζες και να κάνουν αιτήσεις.
     Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν περί τα 450 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του προγράμματος. Μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι πάνω από 90.000 ιδιοκτήτες έσπευσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα που αφορά τις παρεμβάσεις ανακαίνισης κατοικιών, με σημείο αναφοράς την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων με μονώσεις, κουφώματα, τζάμια, λέβητες σκίαστρα, κ.ά.
     Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό την προηγούμενη βδομάδα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των τραπεζών ο πρώην υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης για την καθυστέρηση της έγκρισης των αναγκαίων κονδυλίων, με αποτέλεσμα περίπου 1 δις ευρώ που μπορεί άμεσα να εισρεύσει στην πραγματική οικονομία της χώρας να λείπει, ενώ ταυτόχρονα τα 400 εκατ. ευρώ της συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να λιμνάζουν στα ταμεία του ΕΤΕΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου