Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ:Εγκρίθηκαν τα νέα ενιαία τιμολόγια δημοσίων έργων

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ:Εγκρίθηκαν τα νέα ενιαία τιμολόγια δημοσίων έργων

       ΑΠΟΦΑΣΗ με την οποία αναπροσαρμόζονται και συμπληρώνονται τα ενιαία τιμολόγια δημοσίων έργων οδοποιίας, υδραυλικών, λιμενικών, οικοδομικών, πρασίνου και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννης.
      Ειδικότερα, η απόφαση αφορά την έγκριση των αναμορφωμένων και συμπληρωμένων, σε σχέση με τα τιμολόγια του έτους 2009, ενιαίων τιμολογίων εργασιών για όλα τα δημόσια έργα και συγκεκριμένα:

• Τιμολόγια έργων οδοποιίας, στα οποία παρουσιάζεται αύξηση τιμών στα χωματουργικά κατά ποσοστό 4,08%, στην οδοστρωσία κατά 0,70% και στη σήμανση-ασφάλεια κατά 0,65% και μείωση τιμών στα ασφαλτικά σε ποσοστό 5,67% και στα τεχνικά έργα σε ποσοστό 0,46%.

• Τιμολόγια υδραυλικών έργων, που εμφανίζουν κατά κύριο λόγο μείωση τιμών και ειδικότερα στις εργασίες υδρογεωτρήσεων σε ποσοστό 21,52%, στις εκσκαφές σε ποσοστό 12,37% και στις καθαιρέσεις-αποξηλώσεις σε ποσοστό 13,88%. Μεμονωμένες αυξήσεις παρουσιάζονται, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, σε ορισμένες εργασίες όπως π.χ.: στις επιχώσεις σε ποσοστό 8,87% και στις στεγανοποιήσεις λιμνοδεξαμενών σε ποσοστό 8,24%.

• Τιμολόγια λιμενικών έργων που εμφανίζουν μείωση σε όλες τις τιμές.

• Τιμολόγια οικοδομικών έργων που εμφανίζουν αισθητή μείωση σε όλες τις τιμές μέχρι και σε ποσοστό 27,64% στην κατηγορία κλιμακοστάσια-κιγκλιδώματα.

• Τιμολόγια έργων πρασίνου, που εμφανίζουν μείωση σε όλες τις τιμές.

• Τιμολόγια ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, που παρουσιάζουν μείωση σε ποσοστό 16,20% στις Η/Μ εγκαταστάσεις έργων οδοποιίας και σε ποσοστό 6,02% στις Η/Μ εγκαταστάσεις υδραυλικών έργων.
 
πηγή :express.gr
 
 Τεύχος Δεύτερο -ΦΕΚ 363/19 Φεβρ 2013
 
***δείτε όλα τα Τιμολόγια στο ΦΕΚ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου