Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ανάπτυξη: Η Προγραμματική Περίοδος 2014-2020

Ανάπτυξη: Η Προγραμματική Περίοδος 2014-2020

      Παράλληλα με την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν όλοι, στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία με τα ποικίλα μέτρα,τα ισχύοντα,τα μελετούμενα,τα αναμενόμενα,τα κυοφορούμενα ή  επαπειλούμενα, όλο και νέα μέτρα των οικονομικών εγκεφάλων, που συχνά "εντυπωσιάζουν" για την ευρηματικότητά τους,μέχρι που διαπιστώνει κανείς ότι φαίνεται  συχνά να είναι μετεξέλιξη των "φορολογικών πρακτικών της Οθωμανικής περιόδου",μέτρα που έχουν κατρακυλήσει την "ψυχολογία της Οικονομίας" στα τάρταρα,σε όλους τους τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας,που έχουν εκμηδενίσει κάθε διάθεση συμμετοχής στα κοινά,εκτός των "επαγγελματιών της πολιτικής",έτσι, που όταν ακούει κανείς εκφράσεις όπως "Ανάπτυξη","αναπτυξιακές πρωτοβουλίες","έρχεται όπου νάναι η Ανάπτυξη" κλπ να μειδιά μελαγχολικά, τρέχουν παράλληλα προγραμματικές διαδικασίες,που καλό είναι,όσο μπορούμε να παρακολουθούμε,έστω για να μαθαίνουμε,τι σχεδιάζουν για μάς οι "ειδικοί",έστω και χωρίς εμάς,για την Χώρα και την Περιοχή μας.

        Από πέρισυ λοιπόν,είναι σε εξέλιξη διαδικασίες σύνταξης Προγραμμάτων για την "Προγραμματική Περίοδο 2014-2020" κεντρικά και περιφερειακά.

         Ελαβαν λοιπόν χώρα:

-1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο Προγραμματικής Περιόδου 2014–2020
Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Banquet).
το Συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν κυρίως οι Γενικές Κατευθύνσεις Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2014-2020

-Ακολούθησαν  και ακολουθούν:

τα Περιφερειακά Συνέδρια που διοργανώνουν οι Περιφέρειες, με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του αρμόδιου υφυπουργού κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη για τον σχεδιασμό της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 13 Συνέδρια, ένα σε κάθε Περιφέρεια, στα οποία συμμετέχουν η πολιτική ηγεσία και στελέχη του υπουργείου, οι Περιφερειάρχες και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικοί φορείς καθώς και εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής επιτροπής.
-16 Απριλίου 2013 στη Σύρο (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) και στην Πτολεμαΐδα (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


      Καθώς γράφαμε τις γραμμές αυτές, ακούγαμε  τηλεοπτικό απόσπασμα  Διαγγέλματος του Πρωθυπουργού,σήμερα 15-4-2013,από το Μαξίμου, με αισιοδοξία, με διαβεβαιώσεις ότι "θα μειωθεί η φορολογία και σε ......λίγα χρόνια η χώρα,θα είναι Ισχυρή,δεν θάχει ανάγκη από μνημόνια"!
       Αρα ,έρχεται η Ανάπτυξη!-Ας δούμε,λοιπόν, τότε τα Αναπτυξιακά Προγράμματα,να είμαστε έτοιμοι!

***Περισσότερα για :




  • ***ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Τώρα αν το "Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτ Μακεδονίας",πέρα από τους "μεγάλους Προγραμματικούς Στόχους",μπορέσει να ασχοληθεί και με κάποια πιό "πεζά" και καθημερινά,όπως πχ. η "διακοπή του Προγράμματος Εξοικονόμηση κατ'οίκον" για τη Δυτ Μακεδονία και βέβαια αν βρεί λύση για ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ,θα ήταν ευχής έργον!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου