Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΙΚΑ - Άδειες Μικρής Κλίμακας

ΙΚΑ - Άδειες Μικρής Κλίμακας

Νομοθεσία     Γνωστοποίηση της με αριθ. οικ. 55174/04-10-2013 (ΦΕΚ 2605/τ. Β΄/15-10-2013 ) Απόφασης Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με την «Διαδικασία έγκρισης και απαιτούμενα δικαιολογητικά για εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας.
 
    Σας γνωστοποιούμε την με αριθ. 55174/04-10-2013 (ΦΕΚ 2605/τ. Β΄/15-10-2013 ) Απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία ρυθμίζονται θέματα αναφορικά με την διαδικασία έγκρισης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας, επισημαίνοντας:
  • α) Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 3 της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης « Η Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας εγκρίνεται σε τέσσερα (4) αντίγραφα. Ένα αντίγραφο του εντύπου αυτής χορηγείται στον ιδιοκτήτη, το δεύτερο αποστέλλεται αμελλητί στο οικείο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (Ι.Κ.Α. –Ε.Τ.Α.Μ.), το τρίτο στον οικείο Δήμο και το τέταρτο διατηρείται στο αρχείο της αρμόδιας Υ.ΔΟΜ. σε συσχέτιση με τυχόν οικοδομική άδεια ή άδεια δόμησης του ακινήτου.»
Επομένως, από ενάρξεως εφαρμογής της προαναφερόμενης Υπουργικής Απόφασης θα κοινοποιούνται στα Υποκ/τα και Παραρτήματα Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. οι λεγόμενες «Άδειες Μικρής Κλίμακας» .
  • β) Προκειμένου να εξετάζονται οι περιπτώσεις με την απαραίτητη προτεραιότητα, οι σχετικές άδειες μικρής κλίμακας που θα διαβιβάζονται από τις αρμόδιες Υ.ΔΟΜ., θα λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου και θα τηρούνται στα τμήματα οικοδομών ή γραφεία οικοδομών των Υποκ/των σε ειδικό κλασέρ.
Για την αναγγελία των εργασιών, από τον υπόχρεο καταβολής εισφορών εργοδότη , εφόσον υπάρχουν οικοδομικές εργασίες, απαιτείται η προσκόμιση συμπληρωμένου πίνακα 3 και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η αντικατάσταση στέγης, κατασκευή αποθήκης , μικρά κτίσματα , κ.λ.π. η προσκόμιση πίνακα 1 ή πίνακα 2 .
  • γ) Εάν παρέλθει η διάρκεια ισχύος μίας εκάστης άδειας , χωρίς ο εργοδότης να έχει αναγγείλει τις εργασίες αυτές και χωρίς να έχει ασφαλιστεί το απασχολούμενο εργατοτεχνικό προσωπικό ( οικοδόμοι) θα ενημερώνεται εγγράφως για την εκκρεμότητα και θα ακολουθείται η γνωστή διαδικασία ελέγχου , ( διαπίστωση εκτέλεσης εργασιών , καταλογισμός εισφορών όπου απαιτείται κ.λ.π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου