Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Φωτοβολταϊκά:Οι Νέες τιμές Α' εξαμ 2011

Φωτοβολταϊκά: Σε ισχύ από σήμερα οι μειωμένες εγγυημένες τιμές:
Σε εφαρμογή του Νόμου που υπήρχε Στις Στέγες παραμένει 0,55€, στα ΦΒ Πάρκα ισχύει μείωση -4,9%,ήτοι νέα τιμή από 1.2.2011 είναι 0,41943€

     Με τις εγγυημένες τιμές για την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς που ίσχυαν έως σήμερα θα πληρώνονται τελικά όσοι επενδυτές είχαν υποβάλει έως και χθες, 31η Ιανουαρίου 2011, αίτημα για σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας ενέργειας με τον αρμόδιο διαχειριστή του συστήματος.
          Πρόκειται για νομοθετική ρύθμιση που προωθεί άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ανακοίνωσε χθες, καθώς από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου, τίθενται σε ισχύ οι νέες μειωμένες, κατά 4,9%, εγγυημένες τιμές για την ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάρκα, εξαιρουμένων των φωτοβολταϊκών στις στέγες, για τα οποία η τιμή παραμένει στα 55 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Από εδώ και πέρα οι εγγυημένες τιμές για την ενέργεια από φωτοβολταϊκά θα μειώνονται κάθε εξάμηνο σε ποσοστό περίπου 5% μέχρι και τον Αύγουστο 2014.

=========================================================================
**Σημειώνεται ότι πρόκειται για εφαρμογή του Πίνακα Κλιμάκωσης τιμών που προβλέπει ο Νόμος ανά  εξάμηνο ως το 2014, για την αρχική τιμή υπογραφής σύμβασης.
    Για  αυτό όσοι είναι σε διαδικασία αδειοδότησης ,ας φροντίσουν  για σύμβαση στο Α'Εξάμηνο 2011

Δείτε και "κατεβάστε" τον σχετικό Πίνακα με ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου