Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον":Νέα Απόφαση ΥΠΕΚΑ Ενταξης


Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον":    3.439 ωφελούμενοι υπάγονται ,με τελευταία Απόφαση ΥΠΕΚΑ 
     
    Το ΥΠΕΚΑ, ανακοίνωσε τους ωφελούμενους που υπάγονται στο Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον" . Συνολικά στο πρόγραμμα υπάγονται: 3.439 ωφελούμενοι, με επιλέξιμο προυπολογισμό επενδύσεων 37.148.746,89 ευρώ.
     Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων από τους ωφελούμενους είναι 3 μήνες από την ημερομηνία εκταμίευσης προκαταβολής ή την ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης με τις συνεργαζόμενες τράπεζες εφόσον δεν καταβάλλεται προκαταβολή. Καταληκτική ημερομηνία επιλεξιμότητας τόκων ορίζεται η 31-12-2015.

     Εάν μέχρι την υπογραφή της δανειακής σύμβασης δεν έχουν προσκομιστεί τα δικαιολογητικά που τυχόν δεν υποβλήθηκαν κατά την υποβολή της αίτησης, η υπαγωγή του ωφελούμενου στο πρόγραμμα θα ανακληθεί.

      Σημειώνεται, ότι βάσει του τελικού επιλέξιμου προυπολογισμού, εκταμιεύεται δάνειο 30%, 35% ή 15%, αντίστοιχα με την κατηγορία, με απευθείας πληρωμή των αναδόχων, προμηθευτών σε τραπεζικό τους λογαριασμό τους από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Η διάρκεια των δανείων είναι 4 έτη, με έναρξή τους από την ημερομηνία της πρώτης εκταμίευσης ενώ καλύπτεται και το ελάχιστον κόστος που απαιτείται για τη διενέργεια των δύο ενεργειακών επιθεωρήσεων.

***Για να δείτε όλη την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ και τους ωφελούμενους πατήστε
εδώ.
πηγή:buildnet.gr
=================================================
Σχόλιο:Κάλλιο αργά παρά ποτέ-Το ΥΠΕΚΑ είχε να βγάλει απόφαση από τον Μάρτιο.Το Πρόγραμμα "ενδιαφέρει διακαώς" ιδιαίτερα την Δυτ Μακεδονία,την δυσμενέστερη Κλιματικά Δ' Ζώνη.Οι ενδιαφερόμενοι έχουν αγανακτήσει στην αναμονή.
    Η απόφαση θα μπορούσε να  είχε και κάποια απλούστερη δομή εύκολης αναζήτησης με όνομα και περιοχή,χωρίς να είναι αναγκασμένος κανείς να "ψάχνει" 162 σελίδες γι ανα βρεί το όνομά του.
      Χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ των εγκρίσων(ανα εβδομάδα,όχι κάθε 5 μήνες!) για να προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι των Χειμώνα,που φέτος,λόγων "νέων ιδεών τιμών" καυσίμων αναμένεται δύσκολος......
================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου