Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Γέφυρα ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ:Παρουσίαση National Geographic

Γέφυρα ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ:Παρουσίαση National Geographic

Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου (κοντά στην Πάτρα) και του Αντιρρίου    
      Η Γέφυρα που αποτελούσε όνειρο  του Χαρίλαου Τρικούπη υψώνεται πλέον πάνω από τον Κορινθιακό,συνδέοντας Ρίο-Αντίριο.(Στις 25 Μαΐου 2007 σε ειδική τελετή προ του κτιρίου της Διοίκησης της Ζεύξης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας "βάπτισε" την εν λόγω γέφυρα σε "Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης", μετά από πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή)
     Ενα μεγάλο ,σύνθετο τεχνικό έργο που για την υλοποίησή του χρειάσθηκε να επιλυθούν πολλά και δύσκολα τεχνικά προβλήματα,(σεισμογενής περιοχή,μεγάλο βάθος θάλασσας κλπ) από  Ελληνες και ξένους Μηχανικούς.
       Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα 2.280 μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει γύρω στα 2.880 μέτρα. Η γέφυρα αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε, παρά τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, ενώ το μέγιστο βάθος θεμελίωσης φθάνει τα 65 μέτρα υπό την επιφάνεια της θάλασσας.

      Παρουσιάζεται εδώ  σε ένα video 50 λεπτών περίπου,με ελληνικούς υπότιτλους, από το National Geographic Rio Antirio Bridge in Greec........


1 Τεχνικά Χαρακτηριστικά

2 Ονομασία
3 Κριτική
4 Παραπομπές
5 Εξωτερικοί σύνδεσμοι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου