Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΕ:Ανοικτή Επιστολή προς Πρωθυπουργό και Πολιτικούς Αρχηγούς

ΤΕΕ:Ανοικτή Επιστολή προς Πρωθυπουργό και Πολιτικούς Αρχηγούς

Για τη σημερινή τραγική κατάσταση των Μηχανικών και του Τεχνικού Κόσμου σε όλο το φάσμα της εργασιακής τους ενασχόλησης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης σε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς Ε. Βενιζέλο, Π. Καμμένο Φ. Κουβέλη και Α. Παπαρήγα.

Μεταξύ των άλλων στην επιστολή σημειώνονται:

-Τα ιδιωτικά έργα έχουν μηδενισθεί, τα δημόσια έργα από το ΠΔΕ φαντάζουν όνειρο και το ΕΣΠΑ στέκει αναπορρόφητο, χωρίς επανασχεδιασμό και προτεραιότητα σε ένα ιεραρχημένο σχέδιο δημοσίων υποδομών με τις δημόσιες Υπηρεσίες διαλυμένες και υποστελεχωμένες.
-Η λέξη "ανάπτυξη" έχει μείνει μόνο στον τίτλο του αρμόδιου Υπουργείου, ενώ οι περισπούδαστες διαρθρωτικές αλλαγές στα λόγια, ως άλλοθι για την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών παροχών, μισθών, συντάξεων και υφεσιακής πολιτικής. Σε αυτό το κλίμα, οι Μηχανικοί συνεχίζουμε να γινόμαστε αποδέκτες μιας καθημερινής παράνοιας οριζόντιων και άδικων μέτρων σε όλους τους τομείς.
-Η τραγική κατάσταση των Μηχανικών δεν πτοεί βέβαια το Υπουργείο Οικονομικών, να συνεχίζει απτόητο πολιτικές ανάλγητες και σίγουρες για την αποτυχία τους, "κοροϊδεύοντας" την Τρόικα και εξοντώνοντας την Κοινωνία.

-Μάθαμε για την κατάργηση του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες.
-Γνωρίζετε ότι το υπό κατάργηση όριο αφορολογήτου των 5.000,00 ευρώ είναι ίσο με τις ασφαλιστικές εισφορές μας;
-Γνωρίζετε ότι το εκπληκτικό Υπουργείο Οικονομικών αποδέχεται ως δαπάνη το 10% αυτών τω εισφορών?

Αυτή η παρανοϊκή πολιτική έχει ήδη πετύχει τον σκοπό της:
- μας εξαθλίωσε, μας ξενιτεύει, μας περιθωριοποιεί.
- Τα δήθεν επιχειρήματα της ανταγωνιστικότητας απέτυχαν στην πράξη. Η μόνη επιτυχής "ανταγωνιστικότητα" είναι η εξαγωγή επιστημόνων σε χαμηλές τιμές στο εξωτερικό.........................

...Το πλήρες κείμενο...ΚΛΙΚ ΕΔΩ

****Καλά τα λέει το ΤΕΕ,αλλά δεν φαίνεται " ευήκοον ούς"....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου