Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

"Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον": 1.500 αιτήσεις σε εβδομαδιαία βάση

"Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον": 1.500 αιτήσεις σε εβδομαδιαία βάση


      Αυξημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των πολιτών για το πρόγραμα "Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον" μετά την τελευταία τροποποίηση του Προγράμματος, η οποία έγινε το Μάρτιο 2012, με τις αιτήσεις για προέγκριση δανείου να φτάνουν τις 1.000 την εβδομάδα, ενώ από τον Σεπτέμβρη και μετά ο αριθμός ξεπερνά τις 1.500 αιτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

       Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, το πλήθος των αιτήσεων στις Τράπεζες ανέρχεται σε 79.126, από τις οποίες περίπου οι μισές έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ για 13.687 εξ αυτών, συνολικού προϋπολογισμού 126,4 εκατ. ευρώ., έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα. Επίσης, αναφορικά με τις εκταμιεύσεις των αιτήσεων που έχουν ήδη υπαχθεί στο "Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον", το 50% έχουν λάβει προκαταβολή δανείου και πάνω από 50% έχουν προβεί σε ολική εκταμίευση.

       Η κατανομή των αιτήσεων και του προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια, παρουσιάζονται στον παρακάτω

....Δείτε όλο το άρθρο(τι προβλέπει το πρόγραμμα,δικαιούχοι,προϋπολογισμός,επιλέξιμες εργασίες κλπ)........................ με ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
Πηγή:buildnet.gr
 
***Σχόλιό μας:Διάθεση και ενδιαφέρον υπάρχει για το Πρόγραμμα ,ειδικά στην Δ' Ζώνη!Ομως,πέραν του "ρευστού" που λείπει,υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην διαδικασία "Προέγκριση" Τραπεζών,απαράδεκτη καθυστέρηση στην "Εγκριση" Υπουργείου(ΕΤΕΑΝ) και ακόμη χειρότερη στην "εκταμίευση".Το ΥΠΕΚΑ υποσχέθηκε τον Αύγουστο (με email απάντηση σε διάβημα διαμαρτυρίας μας) ότι θα βγάζει αποφάσεις κάθε μήνα.Ο Σεπτέμβριος όμως πέρασε χωρίς απόφαση, ενώ η προηγούμενη του Αυγούστου αφορούσε αιτήσεις από το 2011!
      Ετσι δυστυχώς το Πρόγραμμα "αυτοτορπιλίζεται",χάνοντας την αξιοπιστία του,ενώ οι ενδιαφερόμενοι,φαίνεται θα αναμένουν τα πρώτα χιόνια για να εκτελέσουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στα σπίτια τους.Απ'την άλλη ,οι επαγγελματίες που ανέμεναν μια ανάσα στην κατασκευαστική αγορά,βαλτώνουν στην αναμονή πληρωμών ή όπου μπορούν ζητούν από τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν εξ ιδίων με την δέσμευση επιστροφής όταν πληρώσει το Πρόγραμμα.
         Φαίνεται με τόσο "φθηνό" πετρέλαιο που ανακοίνωσε το Υπουργείο,δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς?Ενώ θάπρεπε,ειδικά για την Δυτ Μακεδονία,να υπάρχει επείγουσα προτεραιότητα,με αποφάσεις κάθε βδομάδα,όχι κάθε 18 μήνες(!) και με αυξημένη επιδότηση και προϋπολογισμό!
     Στην Καστοριά ήδη σήμερα έλαβε χώρα μεγάλο συλλαλητήριο "οργής" για την τιμή του πετρελαίου που προοιωνίζεται δύσκολο χειμώνα για την περιοχή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου