Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΡΜΑΝΣΗ:Εφαρμογή ONLINE Υπολογισμός Κόστους

ΘΕΡΜΑΝΣΗ:Εφαρμογή ONLINE
Υπολογισμός Κόστους από GEENPEACE
Ζεστασιά “έξυπνα” και οικονομικά
 
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της ενεργειακής φτώχειας, δυσκολεύεται δηλαδή να πληρώσει το κόστος για μια επαρκή θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού του ή/και τους λογαριασμούς του ρεύματος. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να φερθούμε έξυπνα ανάλογα και με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Να περιορίσουμε τις δαπάνες για θέρμανση και να θωρακίσουμε σωστά το σπίτι μας, ή, αν μπορούμε, να στραφούμε σε εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης και να απαλλαγούμε για πάντα από το πανάκριβο πετρέλαιο.
Πόσο λοιπόν θα πληρώσουμε φέτος σε πετρέλαιο και πόσο θα πληρώναμε αντίστοιχα αν είχαμε ένα εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης;
Συμπληρώσε στο πεδίο παρακάτω τα λίτρα πετρελαίου που χρησιμοποίησες πέρυσι και δες το προβλεπόμενο κόστος σε ευρώ για φέτος ανά διαφορετικό σύστημα θέρμανσης, αλλά και τις αντίστοιχες εκπομπές CO2 που θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα.
 
Αν καταναλώνεις: λίτρα πετρελαίου
 
Σύγκριση κόστους θέρμανσης ανάλογα με την κατανάλωσή σου σε πετρέλαιο:
  • σύγκριση βάσει παραγόμενης θερμική kWh
  • τιμή πετρελαίου 1,45 €/λίτρο
  • φυσικό αέριο περίπου 30-35% φθηνότερο
  • για το κλιματιστικό έχει υπολογιστεί αυξημένη τιμή ηλεκτρικής κιλοβατώρας (αλλαγή κλίμακας στα τιμολόγια της ΔΕΗ λόγω κατανάλωσης) και αυξημένη χρήση σε σχέση με τα κεντρικά συστήματα θέρμανσης προκειμένου να επιτευχθούν παρόμοια επίπεδα θερμικής άνεσης.

  • **ΣΗΜ:Φυσικά πρέπει κανείς να λάβει υπόψη και το κόστος εγκατάστασης εναλλακτικά.Το άρθρο αναφέρεται εποπτικά μόνο στο λειτουργικό κόστος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου