Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ηλιοθερμία: Αστείρευτη ενέργεια

Ηλιοθερμία: Αστείρευτη ενέργεια


Σε μια εποχή όπου οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης είναι μονόδρομος, η ηλιοθερμία μπορεί να αποδειχθεί «Μάννα εξ Ουρανού», για όσους επιθυμούν να περιορίσουν τα κόστη τους.
 
Aισίως, φτάσαμε στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και όπως είναι φυσικό, οι σκέψεις για εφαρμογή εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης έχουν την τιμητική τους, καθώς η επικείμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να επιβαρύνει κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Στο συγκεκριμένο θέμα, επιλέξαμε να αναλύσουμε το ζήτημα της ηλιοθερμίας, που αποτελεί ένα απλό τρόπο θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και φυσικά, δε συνεπάγεται κάποιο κόστος χρήσης. Έτσι, στα όσα ακολουθούν αναλύουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το συγκεκριμένο ζήτημα και τα οφέλη που παρουσιάζει, ενώ έχουμε συμπεριλάβει και αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά για τα προϊόντα που θα συναντήσετε στην ελληνική αγορά (προϊόντα ηλιοθερμίας για θέρμανση και παροχή ζεστού νερού-ηλιακοί θερμοσίφωνες).
 
Τι είναι η ηλιοθερμία
 
Η ηλιοθερμία είναι η μέθοδος με την οποία αξιοποιείται η ηλιακή ενέργεια για να θερμαίνουμε κάποιον χώρο ή για να μας παρέχεται ζεστό νερό χρήσης. Γενικά στις οικιακές εφαρμογές θέρμανσης το μέσο μεταφοράς θερμότητας είναι το νερό, το οποίο θερμαίνεται με την καύση πετρελαίου ή φυσικού αερίου και κυκλοφορεί στα θερμαντικά σώματα ή τη θέρμανση δαπέδου στα συστήματα ηλιοθερμίας. Το νερό για την θέρμανση μπορεί να θερμανθεί μέσω της ηλιακής ενέργειας κατά μεγάλο ποσοστό ανάλογα με την εγκατάσταση, με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του καταναλισκόμενου συμβατικού καυσίμου. Ειδικά για τη χώρα μας, όπου το φως του ηλίου βρίσκεται σε αφθονία καθ όλη τη διάρκεια του έτους, η εν λόγω εφαρμογή φαντάζει σαν ιδανική λύση. Επίσης, τονίζουμε ότι, αντίστοιχες εφαρμογές εντοπίζονται και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπου η ηλιοφάνεια δεν είναι τόσο έντονη.

...Περισσότερα για τις παρακάτω ενότητες  με ΚΛΙΚ ΕΔΩ
-Τα μέρη του συστήματος -Ηλιακοί συλλέκτες

-Θερμοδοχεία - Δεξαμενές νερού

-Ηλιακοί ελεγκτές

-Πως λειτουργεί ένα σύστημα ηλιοθερμίας

-Από τι εξαρτάται η λειτουργία του συστήματος

-Τι έκτασης πρέπει να είναι το σύστημα

-Ποια τα οφέλη για τον καταναλωτή

-Ηλιακοί συλλέκτες σωληνώσεων κενού

-Παροχή ζεστού χρήσης

-Ποια είδη προϊόντων υπάρχουν

-Από τι αποτελείται ένας ηλιακός θερμοσίφωνας

-Ηλιακοί συλλέκτες

-Δεξαμενή αποθήκευσης (boiler)

-Πώς να περιορίσετε τις δαπάνες του νοικοκυριού σας

-Θέρμανση και ψύξη χώρων με ηλιακή ενέργεια

(Τεχνικά χαρακτηριστικά - εγγυήσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου